Yeni bir dönem başlamalı

Yeni bir dönem başlamalı
CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da Erzincanlılar Buluşması'na katıldı. 31 Mart akşamı İstanbul'un yeni bir sürece gireceğine inandığını anlatan İmamoğlu, “Artık hep birlikte yeni bir dönem başlatmalıyız. İstanbul'a huzuru
Avcılar Violet Düğün Davet Salonu'nda düzenlenen Erzincanlılar Buluşması'na katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim çalışmalarına ilişkin önemli bir konuşma yaptı. İmamoğlu'nun katıldığı etkinlikte CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli, CHP Başakşehir Belediye Başkanı adayı Abdulhadi Akmugan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul ve çok sayıda isim de hazır bulundu. İstanbul'a huzur ve sevgi vaat ettiklerini anlatan İmamoğlu, “Bu kentin artık huzura, mutluluğa, barışa ihtiyacı var” dedi.

Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Her zaman mücadele edeceklerini anlatan İmamoğlu, seçime kısa bir süre dahi kalsa herkesin sahada çalışmasını talep etti. İmamoğlu, “İstanbul'un başka bir zaman dilimine geçmesi lazım. Bu şehir bize yönetim anlayışıyla ilgili bir süreç verdi. Yaşıyoruz, deneyimliyoruz. Bir millet ya da bir şehir veya bir ülke tarihi içerisinde zihnimizde ne kadar uzun olduğunu düşünürsek düşünelim aslında çok uzun bir sürede değildir. Bazı milletler bazı sıkıntıları aşamayabilir. Ama bizim gerçekten derin bir tecrübeye sahip topraklarımızdan gelen genetik yapımızdan gelen bence büyük bir tecrübeye sahibiz. Dolayısıyla kaygılanalım ama asla umutsuz olmayalım. O bakımdan hayatım boyunca verdiğim her mücadelede umudumu kaybetmedim, mücadelemden vazgeçmedim” diye konuştu.


Memleket artık yoruldu

İstanbul'daki herkesin yorulduğunu ve değişim talep ettiğini anlatan İmamoğlu, “Hayatım boyunca öğrenmeyi ilke edinmiş bir insanım. Bazen bir çocuk geliyor bana hayatımın dersini veriyor. Bazen bir vatandaş geliyor öyle güzel cümleler söylüyor ki onlar benim aklımdan bile geçmemiş. Dünyanın en güzel şeyi öğrenci olmak. Bunu herkese tavsiye ediyorum. Ve şunu gördüm. Bu toplum ne istiyor? Bu toplum huzur istiyor. İstanbul huzur istiyor. Çünkü biz aynı şeyi evimde, ailemde, eşimle, çocuklarımla konuşuyoruz. Toplum huzursuz, toplum kavga istemiyor, toplum bu kadar siyaset konuşulsun istemiyor. Gerçekleri konuşalım. Memleket yoruldu. Bize 5 yılda tam yedi seçim yaptırdılar. Bu kadar insanları siyasetle yoran gerçek dünyadan uzak tutan bir anlayış gerçekten toplumu yormuştur. Bu yorgunluğun en yoğun hissedildiği yer de yereldedir” dedi.


Travmalar yaratıldı

İstanbul'un kötü yönetildiğini anlatan İmamoğlu, “İstanbul'da huzur bulduğumuz ilçelere bakalım. Mutluluğun en üst seviyede olduğu belediyeler CHP'li belediyeler bu bir tesadüf değil. Ben bunu biliyorum. Ama 39 ilçeyi gezen bir kardeşiniz olarak şunu söyleyeyim. İstanbul gerçekten büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bağcılar, Esenler, Sultanbeyli, Pendik, Gaziosmanpaşa gibi Esenyurt gibi nicelerini sayarım. Çok büyük sıkıntılar var. Yarattıkları ağır travmalar var. Başakşehir diyorsunuz gene aynı. Artık başka bir dönem başlatmalı yeni bir dönem başlatmalıyız” ifadelerini kullandı.


1 Nisan'da çiçekler açacak

HP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına Güngören'de devam etti. Güngören'de seçim otobüsüyle tur atan İmamoğlu vatandaşları selamladı. İmamoğlu'na CHP Güngören Belediye başkan adayı İsmet Yaşar da eşlik etti. İmamoğlu, turun ardından Güngören Köyiçi Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. İmamoğlu, "1 Nisan'da, çok güzel çiçekler açacak İstanbul'da ve bütün Türkiye'de. Ben, her şeye rağmen, devlet adamlığını hatırlatıyorum. Devlet adamlığı görevinizi yapın. Pazar günü seçim var. Seçim için gerekli tedbirleri alın. Gerekli süreçleri denetleyin. Herkes sandık başına gidecek. İstanbul'u Sokak sokak geziyoruz. Sağ olsunlar, bize emniyet mensupları eşlik ediyor. Ayaklarına taş değmesin. Hepsine teşekkür ediyorum. Görevlerinizi yapın, önlemlerinizi alın. İnsanlar, huzur içerisinde bir seçim süreci yaşasınlar." dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.