Yeni İstanbul İl Başkanı Karayalçın Görevi Devraldı

Yeni İstanbul İl Başkanı Karayalçın Görevi Devraldı
CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, devir teslim törenine katıldı. Karayalçın "Görevimiz Gezi ruhunu canlı tutmaktır" dedi.
CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, bugün görevi devraldı. İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen devir teslim törenine katılan Karayalçın, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Karayalçın, "Görevimiz Gezi ruhunu canlı tutmaktır'' dedi.

CHP'NİN İLERİ GELENLERİ TÖRENDE HAZIR BULUNDU

İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen görev devir teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, CHP PM üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Sera Kadıgil, Eski Bakan Mehmet Moğultay, Ali Topuz, Çetin Sosyal, Rıdvan Budak, CHP İstanbul eski İl Başkanlarıı Berhan Şimşek, Nebil İlseven, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekilli Ertuğrul Gülsever, Silivri Belediye Başkan Özcan Işıklar, Maltepe Belediye Başkan Ali Kılıç, Çatalca Belediye Başkan Cem Kara, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

ÖZEL: İSTANBUL'A BÜYÜK BİR SİNERJİ GETİRECEĞİNE İNANIYORUZ

Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova belediyelerindeki meclis üyelerinin katılımıyla Bursa'da bir otelde düzenlenen "CHP Marmara Bölgesi Toplantısı"na katılan Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel, eski genel başkanlardan Murat Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanlığına getirilmesine ilişkin, "Çok başarılı olacağına, İstanbul'a büyük bir sinerji getireceğine inanıyoruz" dedi.

Özel, Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanlığına getirilmesiyle ilgili soru üzerine, onun daha önce CHP'nin bileşenleri olan partilerde genel başkanlık, başbakan yardımcılığı, dışişleri bakanlığı görevlerinde bulunduğunu anımsattı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ÖZEL RICASIYLA BU GÖREVİ ÜSTLENDİ"

İstanbul'un dünyanın en önemli metropollerinden biri olduğunu vurgulayan Özel, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın milletvekili adayı olmak için görevini bıraktığını, onun yerine herkese eşitlikçi mesafede olan, İstanbul'daki tüm etnik gruplardan oy alabilecek, kenti kucaklayabilecek Karayalçın'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel ricasıyla bu görevi üstlendiğini ifade etti.

"ÇOK BÜYÜK HEYECAN VAR"

Karayalçın'ın, özellikle kentsel dönüşüm gibi çok büyük bir kaosun yaşandığı İstanbul'da, Türkiye'yi kentsel dönüşümle tanıştırmış, bunun en başarılı iki örneğini Ankara'da yapmış bir kişi olduğunu anlatan Özel, şöyle konuştu:

"Çok başarılı olacağına, İstanbul'a büyük bir sinerji getireceğine inanıyoruz. Eşitlikçi yaklaşımıyla hem parti içindeki bütün dengeler açısından hem de İstanbul'daki tüm seçmen kitleleri açısından çok dengeli bir siyaset adamı olacağını ve sayın Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a adeta bir genel başkan, başbakan yardımcısı, dışişleri bakanı görevlendirmekle bu seçimleri, İstanbul'da en ehil ele teslim ettiğini düşünüyoruz. Çok büyük bir heyecan var. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.