Yıldırım'a fahri doktora unvanı

Yıldırım'a fahri doktora unvanı
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Yıldırım’a, İstanbul Medipol Üniversitesi Senatosu kararıyla fahri doktora unvanı verildi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter’in moderatörlüğünde gerçekleşen programda konuşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kurucusu olduğu İstanbul Medipol Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Erdemli toplumu ve kâmil insanı oluşturabilmek için ilk önce eğitimden başlanması gerektiğini ifade eden Bakan Koca, "İlköğretimde kalp terbiyesi, ortaöğrenimde ahlak terbiyesi, yükseköğretimde ise uzmanlaşma esastır. Bu uzmanlaşma, sadece meslek edinmeyle sonuçlanan teknik kazanımlar değildir; kültürel ve düşünsel anlamda bir kimlik inşası ile olur. Üniversiteler bilginin üretildiği mekanlar olduğu kadar bu değerlerin oluşumunda ve aktarımında da rol alırlar. Sadece bilgi değil kültür de üniversitede toplanır, merkezileşir ve orada işlenir. Mabet milletin kalbi ise üniversite beyni demektir. Kanaatimce üniversite özgür ve analitik düşüncenin kültür ortamı olduğu kadar, sorumlu birey bilincinin de yeşerdiği yerdir. Rahmetli Nurettin Topçu’nun ifadesiyle bu ruhla yetişen gençlerimiz yarınki Türkiye’nin kurucularıdır" diye konuştu.

Öğrencilere ücretsiz

Sağlık Bakanı Dr. Koca’nın konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, gençlerin kendisi için enerji kaynağı olduğunu söyledi. Seçim kampanyasını hazırlayan kişilere gençlerle kendisini sık sık buluşturması konusunda talimat verdiğini belirten Yıldırım, başkan seçilmesi durumunda İBB’ye ait spor merkezlerinin öğrencilere ücretsiz olacağı müjdesini verdi. Yıldırım, "Siz gençler memleketin geleceği için çok önemlisiniz. Düşünün ki bir maraton koşusundayız. Her bir dünya devleti bir koşucu. Türkiye’nin bayrağını elimizden alıp bir sonraki nesle taşıyacak atletler sizsiniz. Eğer o bayrak düşerse Türkiye düşer. 15 Temmuz gecesi o alçaklar, FETÖ’cüler ne yaptılar? Bayrağı indirmeye, ezanları dindirmeye, ülkemizin istiklalini, istikbalini karartmaya çalıştılar ama o gece gençlere ‘apolitik’ diyenler yanıldılar. Çünkü meydanlara en önce gençler indi. Alçaklara hak ettiği dersi en önce siz verdiniz" dedi.

Yıldırım kararı aldık

Programın sonunda Yıldırım’a İstanbul Medipol Üniversitesi Senatosu kararıyla fahri doktora unvanı verildi. Yıldırım’a doktora cübbesini giydiren Rektör Aydın, "Binali Bey’in soyadına yakışan bir şekilde yıldırım kararı aldık ve burada fahri doktora takdim ediyoruz” dedi. Binali Yıldırım ise marifetin iltifata tabi olduğunu kaydetti, doktora unvanı için Medipol’e teşekkür etti. Yıldırım programın sonunda öğrencilerle  hatıra fotoğrafları çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.