"CHP iktidarına inanıyorum"

"CHP iktidarına inanıyorum"
CHP Milletvekili Aday adayı Op. Dr. Beyzade Özkahraman, CHP Silivri İlçe Örgütüne katıldı. Toplantı sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Özkahraman ülke gündemini değerlendirdi. AK Parti iktidarını eleştiren Özkahraman, "CHP'nin tek başına iktidar ola
 
Önseçimi destekliyorum
Gazetemize konuşan Op. Dr. Özkahraman "Ülkemizde yoksulluk her geçen gün artmakta. Benim milletvekili olmaktaki amacım bu ülkenin öncelikle AKP iktidarından kurtulmasını sağlayabilmek için bu çorbada tuzum olsun istiyorum. Sonda dolayısı ile CHP’nin iktidar olmasını arzu ediyorum. CHP iktidar olduğunda da partimin sağlık ve sosyal politikalarının yönlendirilmesinde karar almak, söz ve karar sahibi olmak istiyorum. Milletvekili aday adayı olarak kesinlikle ön seçimi savunuyorum. Ön seçimden yanayım. Çünkü ben bu güne kadar bütün adaylıklarımda ön seçimle iyi yerlere geldim. Kitleyle iletişimim iyidir. Tam 41 yıldır. 3. bölgede yaşıyorum. Bu bölgenin iş adamıyım. Gerek halkımın gerek partimin iyi gününde de kötü gününde de yanında olmuşum, örgütten hiç kopmamışım. Seçilsem de seçilmesem de bölgemin insanın yanındayım. Dolayısı ile ön seçimi en çok savunması gerekenlerden biriyim ve savunuyorum. Ancak ön seçim deyince biliyorsunuz yargıç denetiminde olması gerekir. Belki zamanlama açısından o süreci geçirmiş olabiliriz diye bilir genel merkezimiz. O zamanda diyorum ki, örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapılsın. Bu eğilim yoklaması yalnızca delegelerle değil, tüm üyelerle yapılsın. Tabana ne kadar çok yaya bilirsek bu işi insanları o kadar çok harekete geçirebiliriz. Bu da CHP’nin lehine olur." dedi.
 
"Hükümet halka bir parça bal çaldı"
AK Parti iktidarını eleştiren Özkahraman "Hükümetin bazı politikaları doğrudur. Ülke menfaatine olmuştur ama bazıları da, bu güne kadar yapılan uygulamaları bozmuştur. Bu gün üniversiteler, tabip odaları, sağlık emekçileri rahatsızdır. Hükümet halkımızın ağzına bir parmak bal çalmış ve onu da geri almaya çalışmaktadır. Yani vatandaşımız bu gün özel bir hastanede muayene olabilmek için 12 TL katkı payı, ilaç almaya gittiğinde de katkı payı ödemektedir. Bunları yok sayamayız. Ama şu doğru olmuştur SGK adı altında sağlık kurumlarının bir çatı altında toplandı bu uygulamayı doğru buluyorum ama bu uygulamanın getirdiği bir takım aksaklıklarında düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Partimiz iktidar olduğu taktirde, CHP’nin sağlık politikalarında yetkili insanlar olarak değil, aynı zamanda bu ülkelerde sağlıkla ilgilenen sendika, tabip odalarımızla ve sağlık alanında hizmet veren derneklerimizle konuşarak daha iyi bir çözüm yolu bulmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.
 
"Halk yararına olan herşeyin yanındayım"
Aile hekimliği uygulamasını değerlendiren Özkahraman uygulamaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu. "Aile hekimliği sistemi ülkemizde henüz yeni. Bunun için bir değerlendirme yapmak şimdilik doğru olmaz. Ama dünyanın bir çok ülkesinde bu uygulandı ve başarılı olunamadığı için rafa kaldırıldı. Türkiye için doğru bir uygulama olacakmı olmayacak mı bunu zamanla göreceğiz. Tabiki halkımızın yararına olan her uygulamanın bende bir CHP’li olarak devamından yanayım. Başkası yaptı diye onu bozup başka bir şey yapılmasını savunamam. Doğruların yanında yanlışların karşısında olmalıyız. Bütün bu işleri yaparken de yolsuzluğa karşı da mücadele etmek lazım. Bir takım haksız zenginlikleri de engellememiz lazım."
 
CHP iktidarına inanıyorum
"Bugüne kadar halkımız seçilen milletvekillerinden neden rahatsız oldu diye bakarsak, milletvekili listeye alınıyor ama nereden geliyor. Sırf genel başkan yakın diye, sırf MYK’nın desteklediğ adam diye listeye alınıyor. Oysa ki bu bölgede yaşayan, sorunlarını bilen, bu bölge inanının cenazesinde düğününde yanında olan bir insan seçilirse, o insana bölge insanı kolay ulaşabilir. Bu nedenle bunun da en büyük çözümün atama değil, ön seçim olduğu düşüncesindeyim. Bir sorun olduğu zaman ben Beyzade Kahramanı tanıyorum. Benim telefonumda numarası ver kolaylıkla ulaşabilirim diyebilir. Son olarak ben CHP’nin tek başına iktidar olacağını düşünüyor, öyle umuyor ve inanıyorum. Türkiye’nin kurtuluşunu da bunda görüyorum."
 
BEYZADE ÖZKAHRAMAN KİMDİR?
Sivas’ın Divriği ilçesi doğumludur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Genel Cerrahi Hastalıkları Dalında uzmanlaşan Beyzade Özkahraman, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Kurucu Öğretim Görevlisi oldu. Bu görevle ilgili olarak bir süre Hacettepe Hastanesi’nde bulundu. Daha sonra İstanbul Beyoğlu Hastanesi’nde Genel Cerrahi Kliniği’ne Başasistan oldu.
Beyzade Özkahraman ayrıca, İ.Ü. İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nü ve daha sonra da A.Ü. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Okulu’nu bitirdi. Özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak bir süre Hastane Yöneticiliği dersleri verdi. Bazı özel televizyon kanallarında sağlık programı hazırlayıp, sunan Beyzade Özkahraman, bir de “Anlamlı Yaşam Öyküleri” adlı bir kitap yazdı.
İstanbul Anakent Belediyesi’nde Sağlık Dairesi Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü kuruculuğu, sonrasında kulübün genel sekreterliği görevlerini yaptı.
SODEP, SHP, CHP çizgisinde politik çalışmalar içerisinde yer alan Beyzade Özkahraman, Sosyal Demokrat Halk Partisi kurucularındandır. SHP’de Parti Meclisi (PM) Üyeliği, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeliği ve daha sonra da 3 yıl süre ile İstanbul İl Başkanlığı yaptı.
Çok sayıda sivil toplum örgütünün üyesi olup bu kuruluşların bir kısmında aktif görevlerde bulunan Özkahraman, Divriği Kültür Derneği (DKD) Genel Başkanlığı, Sivas Dayanışma Derneği (SİDAD) Genel Başkanlığı, Sivaslı Sanayici ve İşadamları grubu yönetim kurulu üyeliği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Başkanlığı ve Özel Hastaneler Derneği (OHSAD) Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Halen, Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Başhekimliğini yürüten Özkahraman, evli ve iki çocuk babasıdır.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.