4 kolay öneri ile sigarayı bırakın!

4 kolay öneri ile sigarayı bırakın!
Bu konuda hiçbir şüphe yok: Sigarayı bırakmak muazzam miktarda güç, azim ve irade ister. Ancak, şimdi sunacağımız birkaç yararlı ipucu ile bunu daha kolay başarabilirsiniz.
1. 1 ay boyunca sabahları kahve içmekten uzak durun

Kafein tütün arzusunu uyarır. Kaçınılması kolay olmayan doğal bir aktive edicidir, en azından geri çekilme ile mücadele ettiğiniz ilk aylarda önemlidir.

İşte kahve yerine tüketebileceğiniz bazı faydalı içecekler:

Tarçın çayı
Meyan kökü infüzyonu
Zencefil çayı
Çarkıfelek infüzyonu
Bu süreçte ayrıca C vitamini alımınızı artırmalısınız. Bu akciğerlerinizi arındırmak için gereklidir. Bunu çilek, portakal, kivi, mango gibi meyvelerle lezzetli smoothieler hazırlamak için bir bahane olarak kullanın…

2. Tam tahıllı gıdalar sigarayı bırakmak için gereklidir

Sigarayı bıraktığınız zaman, kanınızdaki glukoz seviyelerini azaltırsınız. Bu küçük miktardaki hipoglisemi; stres ve rahatsızlık hissi verir.

Tatlı yeme gibi hata yaparsanız, tütün içmek için güçlü bir arzu oluşturabilirsiniz. Bu yüzden sağlıklı yiyecekler tüketmek çok önemlidir.

Tam tahıllarla dolu bir beslenme programı uygulamanın size mükemmel sonuçlar vereceğini bilmekten mutlu olacaksınız. Değişikliği hem ruh halinizde, hem de tatmin olma duyunuzda fark edeceksiniz ve her şeyden öte vücudunuzun hipoglisemi çekmediğini göreceksiniz.

Burada diyetinize eklemeniz gereken tahılları bulabilirsiniz:

Yulaf
Karabuğday
Çavdar
Esmer pirinç
Kırmızı pirinç
Keten tohumu

3. Rahatlamanıza yardımcı yiyecekleri seçin
Bu kulağa garip gelebilir, ama rahatlatıcı ve tütünden çekilme belirtilerini hafifletme yeteneğine sahip gıdalar vardır.
Beslenme uzmanları bunlara “zen gıdalar” adını veriyor. Bunun en iyi isim olmadığını biliyoruz, ama bu gıdaları tüketmek akıllıca yemek yemek ve bizi iyi hissettiren şeyleri seçmek anlamına geliyor.

İşte bazı harika zen gıdaların bir listesi:

Balkabağı çorbası
Fırında limonlu hindi
Beyaz balık
Sebzeler (brokoli, çiğ soğan, şalgam, havuç, pırasa, biber, kereviz, pazı)
Fındık
Muz
Sarımsak
Bira mayası

 
4. Bir çorba kaşığı bal ile ılık bir bardak su içiniz.

Bu çözüm, antibakteriyel bir temizleyicidir ve vücudun savunma mekanizmalarını yükseltir, size enerji verir, akciğerleriniz için çok yararlıdır ve aynı zamanda rahatlatır ve tatmin duygusu verir. Bunu günde iki kez yapın. Bu hiçbir maliyeti olmayan ve kişiye kendini iyi hissettiren çok basit bir hiledir.
Sonuç olarak, bu önerinin sadece tutarlı olursanız işe yarayacağını ve sigarayı bırakmak için ne kadar önemli olduğunu hatırlayın.

Ayrıca yeni bir spor ya da hobi edinmenizi öneririz. Yeni bir oyalanma yoluna sahip olursanız bunlar ilginizi tütünden uzaklaştıracaktır. Bunu yapmak için bir kursa gidebilirsiniz, yüzmeye, egzersize ya da dans derslerine gitmeye başlayabilirsiniz.

Bu çabaya kesinlikle değer.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.