ABD halk sağlığı yetkilileri: Koronavirüs aşısının tüm dozunu alanlar karantina zorunluluğundan muaf tutulmalı

ABD halk sağlığı yetkilileri: Koronavirüs aşısının tüm dozunu alanlar karantina zorunluluğundan muaf tutulmalı
Amerikan halk sağlığı yetkilileri, koronavirüs aşısının tüm dozlarını olanların 'asemptomatik oldukları müddetçe' karantinadan muaf tutulabileceğini söyledi.

Amerikan Halk Sağlığı yetkilileri, koronavirüs (Covid-19) aşısının tüm dozlarını yaptırmış kişilerin enfeksiyonlu biriyle temas etseler dahi asemptomatik oldukları müddetçe standart 14 günlük karantina zorunluluğunu atlayabileceklerini söyledi.

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Çarşamba günü, koronavirüs aşılarının virüsün semptomlarını göstermeyenlere kıyasla virüsün daha çok yayılmasına neden olan semptomları büyük ölçüde engellediğini açıkladı.

CDC, “Gereksiz karantinayı engellemenin öngörülemez yayılım riski dışındaki bireysel ve toplumsal faydaları daha ağır basabilir” ifadelerini kullandı.

Merkez, aşılanmadan sonra karantinada kalma zorunluluğuna tabi tutulmamak için gereken şartlar arasında iki dozlu aşıların hepsini almış olmak gerektiği belirtiliyor.

CDC, karantinada kalmamayı tercih edenlerin bunu sadece aşının son dozunu 3 ay içerisinde aldıklarında yapabileceklerini ve sadece son aşı vurulmasından sonraki bağışıklığı geliştiren 14 günlük karantinaya giremeyebilecekleri belirtti.

Bütün dozları almış kişilerin, son aşıdan sonraki 14 gün içinde semptom gösterip göstermediğinin de yakından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

İki dozlu aşılara sahip Pfizer ve Moderna aşıları ABD’de acil kullanım onayı aldı. Tek dozlu Johnson & Johnson şirketinin aşısı ise geçtiğimiz hafta ABD’den onayı almıştı.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.