Akgün doktorları ağırladı...

Akgün doktorları ağırladı...
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, doktorların insanoğlunun hayatında çok özel bir yere sahip olduğunun altını çizerek; “Sağlığımız bozulduğunda bizleri yeniden eski sağlığımıza kavuşturmak adına, tıbbın tüm imkanlarını seferber eden doktorlar
Büyükçekmece Belediyesi’nin 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle geleneksel haline getirdiği geceye bu yılda doktorların ilgisi yoğun oldu. World Point’te düzenlenen geceye yüzlerce doktor ve sağlık sektörü çalışanı katıldı.

“Hayatımızı topluma adadık”
14 Mart Tıp Bayramı yemeğinde açılış konuşmasını Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Büyükçekmece Kolan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Önder Yüksel Eryiğit yaptı. Dr. Özyiğit, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesi hakkında kısa bir bilgi vererek, tıp alanında çalışanların insan hayatını kurtarmak için Hipokrat yemini ettiklerini hatırlatarak; “Sağlık sektöründe çalışanlar kendilerini topluma adamış kişilerdir. Tüm zorluklara ve olumsuzluklara aldırmadan 7 gün 24 saat halkın sağlığı için hizmet verirler. Tüm meslektaşlarımın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum” ifadesini kullandı.
Büyükçekmece Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Özcan Çelik, Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e bizim için anmalı bir günde, Tıp Bayramı’nda bizleri bir araya getirdiği için teşekkür eder. Tüm meslektaşlarımın ve mesai arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım”

“İnsanlık adına büyük fedakarlıklar yapıyorlar”
Gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak; “Bana göre ailemiz dışında insanoğlunun yaşamında iki kişi çok önemli rol oynar. Birincisi bana hayatta doğru yolu gösteren öğretmenimdir. Diğeri de hastalandığım zaman bana yeniden sağlığıma kavuşabilmem için yol gösteren doktorumdur. Her iki meslekte insanlık adına çok büyük fedakarlıklar yaparak, çok büyük hizmetler vermektedirler. Doktorlarımız ve öğretmenlerimiz insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar çok özel bir yere sahiptir. Bu açıdan bu meslekleri yapanların toplum hayatı içinde de farklı bir yeri ve statüsü olmalı. Siyasilerimiz bu meslek gruplarına pozitif bir ayrımcılık yaparak, çalışma şartlarını iyileştirmelidirler. İnsanlığa daha iyi hizmet verebilmelerinin önünü açacak olanaklar sunmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından sahne alan Gökhan Yedier ve Majör İstanbul Orkestrası geceye katılan doktor ve sağlık sektörü çalışanlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.