Çin aşısının yan etkileriyle ilgili yeni sonuçlar! Yüz felci geçirme oranı...

Çin aşısının yan etkileriyle ilgili yeni sonuçlar! Yüz felci geçirme oranı...
Hong Kong Üniversitesi'nde görevli bilim insanları Çin yapımı Sinovac aşısının, Pfizer/BioNTech aşısına göre bir yüz felci olan Bell paralizisine daha çok sebebiyet verdiğini ortaya çıkardı.

 

Bütün dünyada koronavirüs aşılama süreci devam ederken Hong Kong Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma aşıların yan etkileri üzerine yeni iddialar ortaya attı.

Bilim insanları koronavirüs aşısı olanlarda Bell paralizisi olarak da bilinen bir kas hastalığının görülme oranlarını inceledi. Uzmanlar Sinovac’ın aşısını olan her 100.000 kişiden ortalama 4.8 kişide bu yan etki görüldüğü açıklandı.

Öte yandan Pfizer/BioNTech’in aşısını olan 100.000 kişide ortalama 2 kişide bu yan etkinin görüldüğü kayıtlara geçti. Bilim insanlarının araştırması saygın bilim ve tıp dergisi The Lancet’te yayınlandı.

Araştırmayı yürüten bilim insanları, “Araştırmamız Sinovac’ın aşısını olanlarda Bell paralizisi ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösterdi” açıklamasını yaptı.

Uzmanlar, bütün bu sonuçlara rağmen aşının avantajlarının çok daha yüksek olduğunu duyurarak, “Bu yan etki çok nadir görülüyor ve bunun görüldüğü durumlarda tedavi ile yüzde 90 oranında iyileşme sağlanıyor” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.