Dünya Sağlık Örgütü'nden Oxford aşısı açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nden Oxford aşısı açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü, AstraZeneca ve Oxford'un aşısına acil kullanım onayının verildiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, AstraZeneca ve Oxford'un ortak ürettiği aşıya acil kullanım onayının verildiğini belirtti.

Açıklamada, "Salgın Hazırlık Girişimi için Koalisyon (CEPI), Aşı Ortaklığı (Gavi) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO), koronavirüs aşılarına dünyada eşit erişimini sağlamak için COVAX girişiminin yürütülmesine yardımcı olarak, kilit parner UNICEF ile birlikte, AstraZeneca/Ofxord koronavirüs aşısının iki versiyonuna 'Acil Kullanım Onayı' verdiği haberini paylaşmaktan gurur duyuyor. Açıklama, AstraZeneca/Oxford aşısının AstraZeneca-SK Bioscience (AZ-SKBio) ve Hindistan Serum Enstitüsü (AZ-SII) tarafından üretilen iki versiyonunun COVAX Girişimi aracılığıyla tüm dünyadaki dağıtımının uygun olduğu anlamına geliyor" ifadeleri kullanıldı.

İlk dağıtım turu aracılığıyla ilk dozların teslimi için bazı kriterlerin yerine getirilmesi istendi.

Bu kriterlere göre:

Bütün girişim katılımcıları ulusal düzenleyici kurumları tarafından aşıya izin vermeli.

Bütün katılımcılar COVAX aracılığıyla dozlara erişmek için söz konusu üretici şirketlerle tazminat antlaşması imzalamalı.

COVAX tarafından değerlendirilmiş ve doğrulanmış Covid-19 Partnerler Platformu aracılığıyla, Ulusal Dağıtım ve Aşılama Planları'na başvuruda bulunulmalı.

Dünya Sağlık Örgütü, bu kriterlerin yerine getirilmesi halinde, üreticilere siparişin verileceğini tekrarlı bir şekilde kargolama ve tedariğin sağlanacağını belirtti.

İlk tur teslimatın Mart ayında yapılması beklenirken, kriterlerin hemen yerine getirilmesi halinde Şubat sonunda da teslimatın başlayabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.