En hafiften en şiddetlisine kadar günden güne koronavirüs belirtileri

En hafiften en şiddetlisine kadar günden güne koronavirüs belirtileri
Yeni koronavirüs vakalarının çoğu hafif seyrediyor. Koronavirüs (corona, COVID-19) bulaşan insanların yalnızca yüzde 20'sinde ciddi veya kritik düzeyde hastalanıyor. Koronavirüsün ilk belirtileri ateş, boğaz kuruluğu ve yorgunluk. Ancak ilk belirtile

Wuhan Üniversitesi Zhongnan Hastanesinde yaklaşık 140 hastayı içeren bir çalışmada, COVID-19 ile ilişkili tipik belirtiler test edildi.

Koronavirüs hastalarının yaklaşık yüzde 99'u yüksek ateş geliştirirken, yarısından fazlası yorgunluk ve kuru öksürük yaşıyor.. Yaklaşık üçte biri de kas ağrısı ve nefes almada zorluk yaşıyor.

Çin Hastalık Kontrol Merkezi'nde yapılan araştırma, koronavirüs vakalarının yaklaşık yüzde 80'inin hafif olduğunu gösteriyor. Hastaların yaklaşık yüzde 15'i ciddi ve yüzde 5'i kritik derecede hastalandı.

  Gün gün koronavirüs belirtileri
1.Gün
Hastalar ateşlenmeye başlıyor. Ayrıca yorgunluk, kas ağrısı ve kuru öksürük yaşayabiliyorlar. Küçük bir azınlıkta da belirtilerden bir iki gün önce ishal veya bulantı olabilir.

5.Gün
Hastalar nefes almada zorluk çekebilir. Özellikle de önceden sağlık sorunu olanlar ve yaşlılar bu süreçten etkileniyor.

7.Gün
Wuhan Üniversitesi araştırmalarına göre, koronavirüs belirtileri gösteren kişiler 7'nci günün ardından hastaneye yatırılıyor.

                
8.Gün
Bu noktada, ciddi vakaları olan hastalar, akciğerlerde sıvı oluşturduğunda ortaya çıkan bir hastalık olan akut solunum sıkıntısı sendromu geliştirir. Akut solunum sıkıntısı sendromu genellikle ölümcüldür.

10.Gün
Hastalarda kötüleşen semptomlar varsa, 10'uncu günün ardından yoğun bakım ünitesine alınma olasılıkları artıyor. Bu aşamadaki hastalar, hafif koronavirüs belirtileri gösteren vakalara göre daha fazla karın ağrısı ve iştah kaybı gösteriyor. Sadece küçük bir kısım ölüyor. Bu da yüzde 2 seviyesinde bir kesim.

17.Gün
İnsanlar ortalama olarak bu sürede iyileşiyor. 2 ila 1 buçuk hafta içinde hastaneden taburcu oluyorlar.

             
Bununla birlikte ilk belirtiler, koronavirüs enfekte olduktan hemen sonra gelişmeyebilir. Texas Üniversitesi'nde epidemiyolog olan Lauren Ancel Meyers, Business Insider'a virüs enfekte olan tipik bir hastanın beş veya daha fazla gün boyunca semptom göstermeyebileceğini ifade etti.

Semptomlar ortaya çıktığında, pnömoni semptomlarına benzer olabilirler. Ancak Thomas Jefferson Üniversitesi'nde radyolog olan Paras Lakhani, COVID-19'un zaman içinde kötüleşme şekli nedeniyle pnömoniden ayırt edilebileceğini söyledi.

Bununla birlikte, koronavirüs hastaları, sıvı veya steroid gibi tedavi gördükten sonra bile daha da kötüleşebilir. Bir vaka çalışması, 33 yaşındaki bir kadının Lanzhou'daki bir hastanede tedavi görmeye başlamasından üç gün sonra daha da kötüleştiğini ortaya çıkardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.