Engellilerin yeni ümidi refleksoloji

Engellilerin yeni ümidi refleksoloji
Son yıllarda Türkiye'de tanınmaya başlayan refleksoloji, başta engelli hastalar olmak üzere bir çok rahatsızlığa şifa olmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün tamamlayıcı tıp dalı olarak kabul ettiği refleksoloji, geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı ta

  Kısaca el ve ayak tabanındaki sinir uçlarının uyarılması ile yapılan refleksoloji özellikle nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde ciddi bir katkı sağlıyor.

Psikolog ve refleksolog Halil Tabur, "Refleksoloji sayesinde spastik, otistik engelli çocuklar, gelişim geriliği olan çocuklar, bel ve boyun fıtığı, migren, felç gibi problemlerde önemli sonuçlar alınıyor. Özellikle engelli çocuklara yürüyemeyen, konuşamayan çocuklara ciddi anlamda umut oldu. İyileşmeye katkı sağladı. Fizik tedavi ve özel eğitim ile birlikte refleksoloji bugün engelli çocukların mutlak surette faydalandığı bir tedavi şekli oldu" dedi.

İki tane literatür çalışması ve bilimsel makaleleri olduğunu anlatan Tabur, "Bunlar tıp dergilerinde yayınlandı. Sempatik ve parasempatik kuramı diye nitelendirdiğimiz bu kuram, refleksoloji ile bazı problemlerin daha hızlı sonuç vermesini sağladı. Özellikle daha önce refleksoloji yapılamayan epilepsi ve şeker hastaları gibi hastalıklarda kullanılıp çok iyi sonuç alınmaya başlandı. Bu kuram sayesinde spastik engelli çocuklar çok hızlı bir gelişme gösterdi." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 12 bin yıllık geçmişi olan refleksolojinin Türkiye'de 9 yıl önce uygulanmaya başladığını anlatan Halil Tabur, "Psiko akademi refleksoloji merkezi'nin açılması ile başlayan bu süreçte çok fazla hasta sağlığına kavuştu. Psiko Akademi İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlerin bulunduğu 24 ilde hizmet veriyor. Özellikle nörolojik rahatsızlıkların hızla tedavi edilmesini sağlayan refleksoloji ile 5 yıllık tedavi sürecini 6 aya kadar düşürebiliyor. Tedaviyi hızlandırarak ve daha iyi sonuç alınmasını sağlayan refleksoloji pek çok hastayı sağlığına kavuşturuyor." şeklinde sözlerini tamamladı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.