Güneşlenmek varis yapar mı?

Güneşlenmek varis yapar mı?
Op. Dr. Mehmet Reis, güneşin varis sorununa neden olmayacağını söyledi.
Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen ve bir toplardamar hastalığı olarak estetik dışı görüntüsüyle pek çok kişinin sorun yaşamasına neden olan varisler hakkında konuşan Estetik International sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis, “Güneş, varise ya da örümcek ağı görüntüsü dediğimiz belirgin kılcal damar sorununa neden olmaz.

Ancak varisli bacaklarda güneş banyosu sırasında yükselen ısıyla birlikte, damarların büyümesine ve çok daha belirgin hale gelmesine sebep olur’’ diye konuştu. ‘’Cilde yakınlaşan damarların içi aşırı kanla dolar ve bu hastalıklı damarlardaki kan akışı artışı, varislerin çok daha büyük gözükmesini sağlar” diyen Reis, sadece güneşin değil aynı zamanda sıcak banyoların, uzun süren hamam seanslarının da aynı etkiyi yapabileceğinin altını çizdi.

YAZ AYLARINDA VARİS NEDENİYLE ÇEŞİTLİ SORUNLAR YAŞANABİLİR

Yaz aylarında pek çok kişinin varis yüzünden estetik sorunlara ek olarak kaşıntı, bacak ağrısı, bacak yorgunluğu, şişme ve ağırlık, cilt renk değişimi gibi problemlere maruz kaldığına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Reis, “Varis zamanla zayıflamış damar duvarları sebebiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Cilt yüzeyine yakın şekilde görülen, bükülmüş ip gibi dokusuyla, hem estetik hem de sağlık şikayetleri şeklinde insanların hayatını etkiliyor. Yaz mevsimini yaşadığımız ve havaların aşırı sıcak gittiği şu günlerde, varisi olan vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor” ifadesinde bulundu.


VARİSTEN KURTULMAK MÜMKÜN

Varis probleminden kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Reis, “ Varis tedavisinin bir an evvel yapılması, bu damar hastalığının kontrol altına alınması açısından çok önemlidir. Estetik International kliniklerinde, farklı varis tedavileriyle, kişiye özel çözümlerle, kişilerin özellikle estetik kaygılarından kurtulmalarını amaçlıyoruz” dedi. Varis sorunu yaşayanlara yaz mevsiminde uygulayabilecekleri bazı tavsiyelerde bulunan Reis,”Isı kaynaklarından kaçınmak, damarların genişlemesinin önüne geçmek, alınabilecek en doğru tedbirlerdendir.

Varisler için bacakları aşağı sallandırmak yerine, kalp seviyesinden yukarı bir konumda dinlendirmek, daha hareketli bir yaşama geçiş yapmak, sigarayı bırakmak ve mutlaka varis tedavisine başlamak gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.