İki büyükşehir kritik aşamada! Yoğun bakımlar alarm veriyor

İki büyükşehir kritik aşamada! Yoğun bakımlar alarm veriyor
İstanbul ve Ankara'da koronavirüs vakalarındaki artış kritik aşamalara ulaştı, yoğun bakım servislerindeki yoğunluk endişe uyandırdı.

Ankara’da koronavirüs yoğun bakımlarının yüzde 100’e yakın dolduğu, koridorlarda hasta bakıldığı öğrenildi. Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni yoğun bakım servisi açılırken şehir hastanesi nedeniyle kapatılan Numune Hastanesi yine salgın için devrede.

 Ankara Şehir Hastanesi’nin 4 olan yoğun bakım servisi sayısı 8’e çıkarılırken Yüksek İhtisas Hastanesi’nin yeniden açılması için girişimlerde bulunuldu.

Bazı hastanelerde ise açılan yoğun bakımlardaki hastaların durumunun imkân olmadığı için merkezi monitörden izlenemediği bu nedenle hemşire ve hekimlerin giriş çıkış yaparak hastaları kontrol ettiği kaydedildi. 

HASTANE ARANIYOR

İstanbul’da, yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 70-80 civarında. Normal sevis yataklarının koronavirüs için ayrıldığı, acilde sedyede bekleyenler için başka hastanelerde yer bulunmaya çalışıldığı kaydedildi.

Yeşilköy ve Sancaktepe’ye açılan pandemi hastaneleri tamamen doldu. Kamu hastanelerinde ise doluluk nedeniyle yeni servisler açılmaya çalışıldığı ancak açılan servislerin de hemen dolduğu kaydedildi. Hastaların acillerde bekletildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.