İngiltere’de koronavirüs bulaşma hızı geriliyor

İngiltere’de koronavirüs bulaşma hızı geriliyor
İngiltere de koronavirüsün bulaşma hızını gösteren R kat sayısı Temmuz 2020’den sonra ilk kez 1’in altına düştü.

İngiltere de koronavirüsün bulaşma hızını gösteren R kat sayısı Temmuz 2020’den sonra ilk kez 1’in altına düştü.

0.7 ila 0.9 arasında seyreden katsayı, virüsün bulaşma hızının yavaşladığını ve de yavaşlamaya devam ettiğini gösteriyor.

Eğer bulaşma hızı düşmeye devam ederse İngiltere hükümeti koronavirüs önlemlerini gevşetmeye ve karantinayı kaldırmaya başlayabilir.

Vaka sayılarında yüzde 2 ila 5 düşüş

Acil Durum Bilimsel Danışma Grubu (Sage) tarafından yapılan açıklamada yeniden hesaplanan R katsayısının İngiltere’de 0.7 ila 0.9 arasında seyrettiğini ve bunun Temmuz ayından beri ilk defa 1’in altına düştüğünü gösterdiği belirtildi.

Sage’nin analizi karantina kurallarının ve önlemlerinin virüsün yayılımını durdurmakta işe yaradığını ve yeni vaka sayılarının günde yüzde 2 ila 5 arasında düştüğünü duyurdu.

Okullar Mart itibarıyla açılabilir

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise 22 Şubat’ta bir yol haritası duyurulacağını ve 8 Mart itibarıyla okulların ve ardından diğer sektörlerin açılmaya başlanacağının tartışılacağını duyurdu.

Sosyal mesafe ve maske takma kurallarının yetişkinlerin aşılanmasına kadar yürürlükte kalması beklenirken yeni mutasyonların yayılımının da engellenmesi amaçlanıyor.

14 milyon kişi ilk dozu oldu

Ülkede aşı kampanyası da tüm hızıyla devam ediyor. Başbakan Boris Johson şu ana kadar toplamda 14 milyon kişinin koronavirüs aşısının ilk dozunu olduğunu açıklarken bütün vatandaşları bir an önce aşı olmaya çağırdı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Johnson, "14 milyonun üzerinde kişi koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdı. Sırası gelen herkesin bir an önce aşısını olmasını istiyoruz. Eğer 70 yaş üzeriyseniz ve aşı olmadıysanız, lütfen Ulusal Sağlık Sistemimiz (NHS) ile iletişime geçin" çağrısında bulundu.

15 bin yeni vaka

Birleşik Krallıkta 12 Şubat’ta açıklanan verilere göre vaka sayısı 15 bin 144 olurken, 758 kişi de hayatını kaybetti. Böylece toplam vaka sayısı 4 milyon 13 bin 799’a yükselirken toplamda 116 bin 287 kişi de hayatını kaybetti.

Kaynak: Guardian

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.