İstanbul'da organ nakli çetesi çökertildi

İstanbul'da organ nakli çetesi çökertildi
FACEBOOK başta olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde satılık böbrek ilanı veren kişilere sahte belge düzenleyerek akraba gösterdikleri kişilere böbrek naklini gerçekleştirdiği öne sürülen 6'sı doktor 22 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine 7 ay önce bir çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonucunda bazı hastanelerde yasadışı organ nakli yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Bir çetenin işsiz ve paraya ihtiyacı olduğu için böbreklerini satmak isteyen kişilerle irtibat sağladığı öğrenildi. Çete üyelerinin özellikle başta Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden bu kişilere ulaştığı belirtildi. Böbrek dokuları uyuşan kişiler yüksek paralar karşılığında sahte belgelerle böbrek alıcısının akrabası yapılıyordu. Çetenin para karşılığı anlaştığı nakilleri bazı hastanelerdeki doktorlar tarafından yapılıyordu. Böbreklerin 15 bin ile 200 bin lira arasında değişen paralar karşılığında satın alındığı bildirildi.


7 ay süren telefon ve fiziki takibin ardından ekipler bu sabah erken saatlerde tespit ettiği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında aralarında 6'sı doktor 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında böbrek nakli yaptırmak isteyenlerin de bulunduğu belirtildi. Yapılan aramalarda el konulan bilgisayarlar ve belgeler de incelenmek üzere emniyete götürüldü. Zanlıların Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.