Koronavirüs vaka sayısında 4. sırada olan Giresun'da yeni yasaklar yürürlüğe girdi

Koronavirüs vaka sayısında 4. sırada olan Giresun'da yeni yasaklar yürürlüğe girdi
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 81 ilde her 100 bin kişide görülen vaka sayısında 4. sırada olan Giresun'da yeni koronavirüs tedbirleri açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hafta başında açıklanan Türkiye haritasında yer alan 81 ilde her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında en yüksek 4. vaka oranının görüldüğü il olan Giresun'da yeni ek koronavirüs tedbirleri alındı.

Dün Giresun Valisi Enver Ünlü başkanlığında toplanan Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, bakanlık tarafından paylaşılan haftalık il verilerinde Trabzon, Rize ve Ordu ilinden sonra, her 100 bin nüfusa düşen 184,34 vaka sayısı ile en yüksek 4. il olması üzerine yeni kararlar aldı.

Alınan kararlara göre:

  1. İl genelinde tüm köy ve mahalle muhtarlarının, köy ve mahallelerinde Covid-19 salgını açısından bulaş kaynağı yaratacak olan düğün, nişan, kına,  mevlit, taziye gibi toplu olarak bir arada bulunulmasına neden olacak etkinliklerin yapılmasının kontrol altına alınacak.
  2. Ev içi bulaşın önüne geçilmesi amacıyla ziyaret, gün gibi sosyal faaliyetlere izin verilmeyecek.
  3. İlimiz genelinde Denetim Ekipleri tarafından yapılan denetimlerin artırılacak, uygunsuzluk durumunda ise gerekli cezai müeyyide esneklik gösterilmeden uygulanacak.
  4. Daha önce alınan Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararlarına istinaden cenaze törenlerinin belirlenen kurallara uygun yapılması için azami derecede dikkat edilecek.
  5. Belediyeler tarafından yapılan cenaze anonslarının yapılmasına ikinci bir karara kadar ara verilecek, pandemi konusunda bilinçlendirme anonsları yapılacak.
  6. Çiftçi Kayıt Belgesi olan vatandaşların hayvancılıkla uğraşanları hariç olmak üzere 20 - 21 Şubat ve 27 - 28 Şubat tarihlerinde anılan belgeye istinaden “mevsim itibariyle yoğun kar yağışı olduğu için yapılacak tarımsal bir faaliyet bulunmadığından” çiftçilik faaliyeti için köy veya yaylalara çıkmasına izin verilmeyecek.
  7. Belediye tarafından billboardlara ev içi bulaşın engellenmesi için afişler asılacak.
  8. Kolluk Kuvvetlerince özellikle kısıtlama saatlerinde kontrol noktalarında daha sıkı tedbirler alınarak muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkan vatandaşların muafiyet nedenine dair zaman ve güzergâh ile sınırlı kalıp kalmadıkları kontrol edilerek muafiyet durumunu suiistimal edenlere gerekli cezai müeyyide uygulanacak.
  9. Apartman Yöneticileri vasıtasıyla apartman, site gibi yerlerin ortak kullanım alanlarının toplu bir şekilde kullanılmasının engellenecek.
  10. Gazi Caddesi kuzey ve güney giriş noktalarına bariyerle kontrol noktası konulacak ve HES kodu sorgulaması yapılacak

Açıklamada, "Alınan bu kararlara uyulması, uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.