Koronavirüste son durum: Vaka sayısı 6 bin 500'lere indi, toplam vefat 28 bini aştı

Koronavirüste son durum: Vaka sayısı 6 bin 500'lere indi, toplam vefat 28 bini aştı
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son koronavirüs verilerine göre bir süredir düşme eğilimi gösteren vaka ve vefat sayıları trendini sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı yayınladığı 21 Şubat 2021 koronavirüs tablosunda sayıların düşmeye devam ettiği gözleniyor.

Açıklanan son verilere göre, Türkiye'de son 24 saat içinde 101 bin 105 test yapıldı. Vaka sayısı 6 bin 546 olarak kaydedilirken 601 kişi hasta oldu. 5 bin 2 kişi iyileşirken 77 vatandaş ise hayatını kaybetti.

Böylece Türkiye'de koronavirüsten enfekte olanların sayısı 2 milyon 638 bin 422'ye çıkarken, toplamda 28 bin 60 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayıları bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor

Koronavirüs tablosunda düşen sayılar Türkiye'nin her bölgesi için aynı olmuyor. Türkiye'nin bazı bölgelerinde vakalar hala çok yüksek seyrederken bazılarında düşüş görülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz hafta paylaştığı grafiklerde 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 il: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale. En çok azalan iller ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl olmuştu.

Bakan Koca'nın paylaştığı bir başka haritada ise Türkiye'de 1 haftada 100 bin kişide görülen vaka sayısı 81 il bazında açıklanmıştı. Burada ise en çok vaka sayıları Karadeniz Bölgesi'nde görülüyor.

Bu tablo ışığında Sağlık Bakanı vaka sayılarının düşük seyrettiği ve artışın da az olduğu iller için önlemlerin kademeli olarak gevşetilerek normalleşme sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da normalleşme takviminin yakın zamanda açıklanacağını duyurmuştu.

İller 4 risk bölgesine ayrılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından takvim üzerinde titizliklikle çalışıldığını ve illerin risk durumlarına göre Valilerin başkanlığında yapılacak İl hıfzıssıha kurullarıyla paylaşılacağını açıkladı. Açıklamasında Bakan Koca, "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşecegiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak." ifadelerini kullandı.

Bartın'da önlemler gevşetiliyor, Giresun'da ise yeni yasaklar devrede

Öte yandan normalleşme adımları çerçevesinde bazı iller takvimi hızlandırdı.

Geçtiğimiz hafta Bartın Valiliği, Vali Sinan Güner başkanlığında toplanan Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı sonucu aldığı kararda, 65 yaş üstü vatandaşların pazar yerlerine girme yasağını kaldırıldığını duyurmuştu.

Vaka sayısında 4. sırada yer alan Giresun'da ise önlemler sıkılaştırıldı. Vatandaşların kalabalık halde bir araya gelmeleri kısıtlanırken, yaylara ve köylere giriş çıkışlar da 1 haftalığına yasaklanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.