Mutant virüs hakkında önemli açıklama

Mutant virüs hakkında önemli açıklama
Prof. Dr. Uğur Şahin, aşı çalışmalarında gelinen son nokta ve mutant virüs hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BioNTech şirketinin kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, aşı çalışmalarında gelinen son noktayı ve salgınla alakalı mücadeleyi değerlendirdi.

“İlk endişemiz, İngiltere'de aniden ortaya çıkan ve daha hızlı şekilde yayılan yeni tür virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek endişe verici.”

Eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte Pfizer - BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, CNN International kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in aktarmış olduğu habere göre Prof. Şahin, "Sizce tek doz stratejisi ile en kısa zamanda herkesi aşılamak ne kadar mümkün? Veya en azından birinci doz ile ikinci doz arasındaki süreyi esnetmek? Mümkün mü?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Öncelikle aşılama kampanyaları en hızlı şekilde ilerlemesi çok önemli ve bunun için ilk strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız. "

5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız

12-15 yaş arasında çocuklar aşı oldukları belirterek, "5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız ve yine bu yıl 5 yaş altı çocuklarda denemeler yapacağız. Bu çok önemli. Okulların açılmasını destekleyecek."

Mutasyonlar hakkında konuşan Prof. Şahin, "İlk endişemiz, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızlı şekilde yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe."

KAYNAK: Sputnik/ CNN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.