'Oğlumun kolunu yetiştirin' diye böyle haykırmıştı

'Oğlumun kolunu yetiştirin' diye böyle haykırmıştı
Yerine dikilen kolunu oynatmaya başladı


İzmir’in Seferihisar İlçesi'nde, Dokuz Eylül Üniversitesi bahar şenliğinin dönüş yolunda meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı otobüs kazasında kolu kopan 14 yaşındaki Ege Eyioğlu için mucize gerçekleşti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede, 5 gün yoğun bakımda kalarak hayata tutunan Ege, 48 günlük tedavisinde yerine başarıyla dikilen kolunu oynatıp parmaklarını da hissedince taburcu edildi. Tıpkı, hayatını ve kolunu kurtaranlar gibi doktor olmanın hayalini kuran ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Ege Eyioğlu, "Bunun için de hastane odasında SBS'ye (Seviye Belirleme Sınavı) bile girdim. Büyük acı yaşarken şimdi eski günlerdeki gibi yaşayacağımı bilmek büyük mutluluk" dedi. Anne Yasemin Eyioğlu da, "Anneler Günü'nde acı yaşadık, Babalar Günü'nde oğlum için mutlu haberi aldık" diye konuştu.

Geçen 8 Mayıs’ta saat 19.00 sıralarında, Ürkmez Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin düzenlediği bahar şenliğinden dönen öğrenci ve okul görevlilerini taşıyan 28 yaşındaki Ersan Kozan, yönetimindeki 35 S 01226 plakalı servis otobüsünün kontrolünü yitirdi. Yoldan çıkıp takla atan otobüsün altında kalarak ölen öğrencilerden Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Ecem Pakize Korkmaz’ın kaza sırasında ayakta şarkı söylediği, aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Alper Pekgürler’in ise şiir okumak için beklediği ortaya çıktı. Kazada yaralanan 38 kişi de hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Önüne köpek çıktığını ileri süren ve takometre kayıtlarına göre 57 km. hız yaptığı belirlenen sürücü Ersan Kozan ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ANNELER GÜNÜ'NDE ACI, BABALAR GÜNÜ'NDE MUTLULUK
Kazanın ardından annesi, babası ve kız kardeşi ile birlikte ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Ege Eyioğlu tedaviye alındı. Doktorlar bir yandan Ege’yi hayatta tutmaya çalıştı, diğer yandan da dirsek üstünden kopan kolunu başarılı bir operasyonla yerine dikti. 5 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Ege’nin hayata tutunmasının ardından tek beklenen kolunun yerine yeniden uyum sağlaması oldu. Aradan geçen 48 günde Ege için beklenen mucize de gerçekleşti; Ege parmaklarını hissetmeye, kolunu oynatmaya başladı. Verdikleri müjdeli haberle Eyioğlu ailesini mutluluğa boğan doktorlar, çocuğun bacağından aldıkları deri parçasıyla kolundaki sinirlerin ve yaranın üzerini ikinci ameliyatla kapattı. Sağlık durumundaki hızlı iyileşmenin ardından doktorlar son kontrollerde tedavisinin evde sürmesine karar verdikleri Ege'yi taburcu etti.

Oğlunun başından bir an olsun ayrılmayan anne Yasemin Eyioğlu, "Biz güçlü bir aileyiz, birbirimize büyük bir sevgiyle bağlıyız. Bu sevgimiz Ege için de mucizeyi gerçekleştirdi. Kaza sonrasında büyük acı yaşadık. Anneler Günü'nde bu acıyı yaşamıştım, oğlum için sürekli dua ettim, şimdi de doktorlarımız oğlumuzun kolundaki yarayı kapattı ve Babalar Günü'nde verdikleri müjdeli haberle de herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Evimizdeki ailece yaşadığımız mutlu günlerimizi özledik" dedi. Yasemin Eyioğlu ayrıca, oğlunun ameliyatlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Kadir Bacakoğlu ve ekibine minnet duyduklarını da dile getirdi.

DOKTORLUK HAYALİ İÇİN HASTANE ODASINDA SBS’YE GİRDİ
Yoğun bakımda ve serviste doktorlarla hastane personelinin özverili çalışmasıyla hayata yeniden tutunan Ege Eyioğlu’nun hayalindeki tek meslek ise doktorluk oldu. Doktor olup kendisininki gibi başka hayatları kurtarmak isteyen Ege, bu amaçla da yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen, 4 Haziran'da hastane odasında SBS'ye girdi. Hastaneye gelen iki görevlinin gözetiminde Ege Eyioğlu, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Acılarını unutan ve taburcu olmanın mutluluğunu yaşayan Ege Eyioğlu, "Hastanede gözlerimi açtığımda büyük acı yaşadım. Artık kolumu kullanamayacağımı düşündüm ama gösterilen ilgi ve tedavi sayesinde kolum kurtuldu. Artık eski günlerdeki gibi yaşayacağımı bilmek büyük mutluluk" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.