Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan flaş açıklama: Her an yasak getirebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan flaş açıklama: Her an yasak getirebilir
Sağlık Bakanı Koca aşı ile alakalı önemli gelişmeleri paylaştı. Çinli SinoVac aşısında aksamanın sebebini açıklarken aşıyla alakalı kaygısını, "Avrupa Birliği her an yasak getirebilir."

Sağlık Bakanı Koca HaberTürk'e konuştu, Çin aşısı Sinovac'ta yaşanan aksamanın sebebini açıklayarak, Çin hükümetinin aşı firmalarına sınırlama getirdiğini söyledi.

"Sadece biz değil, kimse aşıyı söz verilen zamanda alamıyor. Milyon, değil yüz bin birkaç bin aşıda kalan ülkeler var. Emin olun biz şanslı ülkelerden biriyiz. Çin hükümeti tüm aşı üreticilerine sınırlama koydu.

Önce 'Çin’e vereceksiniz' dedi. Bu yüzden çok aksama var. Buna rağmen alabiliyoruz. Çin aşısının Faz-3 çalışmalarına katılmasak biz de aşıyı bulamazdık."

Sağlık Bakanı Koca, Biontech’ten 18 milyon aşının daha geleceğini açıklayarak, haziran ayına kadar 40 yaş üzeri 32 milyon kişinin aşılanacağını söyledi.

Avrupa Birliği her an yasak getirebilir

Sağlık Bakanı Koca, aşı kaygısını ise şöyle anlattı:

"Avrupa Birliği her an Avrupa dışına aşı satışına sınırlama ve hatta yasak getirebilir. Herkes kendi vatandaşı öncelikli olsun istiyor. Bu yasağı getirmelerinden önce ne alırsak alalım diyoruz. En büyük korkum bu, aşı milliyetçiliği ve yasak gelmesi."

Sağlık Bakan Koca, "Türkiye’ye gelen 1,5 milyon doz BioNTech aşısı nerede?" diye soranlara, ilk partinin Ankara’da dağıtım merkezine 12 Mart'tarihinde ulaştığını söyleyerek belgesini gösterdi.

Kaynak: HaberTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.