Sağlık Bakanı Koca illerin risk durumunu gösteren Kovid-19 haritasını paylaştı

Sağlık Bakanı Koca illerin risk durumunu gösteren Kovid-19 haritasını paylaştı
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Kovid-19 salgın kapsamında alınan yeni tedbirleri açıklarken, Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yeni risk haritasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından paylaştığı risk haritasına göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'in aralarında olduğu 58 şehir, çok yüksek risk grubunu içeren kırmızı kategoride yer aldı.

Daha önce mavi renk ile düşük risk kategorisinde yer alan Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır'ın haritadaki rengi değişti. Yeni haritaya göre, sadece Şırnak'ın rengi düşük riski temsil eden mavide kaldı.

MARMARA BÖLGESİ'NDE TÜM İLLER KIRMIZI

Marmara Bölgesi'ndeki tüm iller kırmızı renge dönerken, Ege Bölgesi'nde sarı renk ile orta risk grubundaki Uşak, turuncu renkle yüksek risk grubunda Manisa, Denizli ve Afyonkarahisar dışındaki iller kırmızı renkli çok yüksek risk grubunda yer aldı.

Akdeniz Bölgesi'nde turuncu renk ile yüksek risk grubundaki Burdur, Adana, Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki iller kırmızı renkte belirtildi.

İÇ ANADOLU'DA KIRŞEHİR DIŞINDA TÜM İLLER YÜKSEK RİSKLİ

İç Anadolu Bölgesi'nde sadece Kırşehir turuncu renk ile yüksek risk grubunda yer alırken, diğer tüm iller çok yüksek risk grubunda sayıldı.

KARADENİZ'DE TÜM İLLER KIRMIZI

Karadeniz Bölgesi'nin tamamı kırmızı renkte kalırken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Kars, Ağrı, Tunceli ve Bingöl turuncu renkli yüksek risk grubunda, Hakkari, Van, Bitlis, Muş sarı renkli orta risk grubunda, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Malatya ise kırımızı renkli çok yüksek risk grubunda yer aldı.

DÜŞÜK RİSKLİ TEK İL ŞIRNAK

Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde mavi renkli düşük riskli tek il Şırnak oldu. Siirt, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin sarı renkli orta risk grubunda, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman ise kırmızı renk ile çok yüksek risk grubuna dahil oldu.

SAĞLIK BAKANI KOCA: MAVİYE ÇEVİRMEK ELİMİZDE

Sağlık Bakanı Koca, haritaya dair yapmış olduğu açıklama, "İllerimizin risk durumunu gösteren son haritamız. Virüs gücünü kaybetmiş değil. Bu haritayı maviye çevirmek elimizde. Aşı programı toplum bağışıklığını sağlayana kadar mücadele etmeliyiz. Zor olanı aştık, kolay olanı kaybetmeyelim."

Sağlık Bakanı Koca illerin risk durumunu gösteren Kovid-19 haritasını paylaştı

MAVİ KATEGORİDEKİ İL

Sağlık Bakanı Koca illerin risk durumunu gösteren Kovid-19 haritasını paylaştı

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

Sağlık Bakanı Koca illerin risk durumunu gösteren Kovid-19 haritasını paylaştı

SARI KATEGORİDEKİ İLLER

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19'da orta riskli (sarı) iller oldu.

TURUNCU KATEGORİDEKİ İLLER

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa Kovid-19'da yüksek riskli iller oldu.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER

Güncellenen risk haritasına göre; Ankara, İstanbul ve İzmir'in aralarında olduğu 58 şehir, çok yüksek risk grubunu içeren kırmızı kategoride yer aldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla alakalı şunları söyledi:

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun % 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma yasağı akşam saat 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir.

Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak yasağı günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacak.

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.