Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs aşısı olanlarla ilgili flaş karar

Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs aşısı olanlarla ilgili flaş karar
Sağlık Bakanlığı' almış olduğu karara göre Kovid-19 enfeksiyonu geçiren ya da iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişiler hastalık başlangıcı ya da aşılama sonrası üç ay içinde riskli temaslarında karantinaya alınmayacak.

Sağlık Bakanlığı'nın güncellemiş olduğu ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ne göre, 2 doz aşı olan kişiler karantinaya girmeyecek.

T24'ün aktarmış olduğu habere göre; Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı güncellemeye göre, daha önce laboratuvarda doğrulanmış Kovid-19 enfeksiyonu geçiren ya da iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı ya da aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmeyecek.

Bakım evinde çalışmak ya da yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanacak.

Uzmanlar, birçok aşının bulaşma ve bulaştırma söz konusu olduğunda tamamen koruma sağlamadığını belirtiyor. Bu sebeple, aşı olan insanların farkında olmadan virüs taşıyabileceği ve bulaştırabileceği söyleniyor.

Kaynak:T24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.