Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı
Sosyal medyada güzel görünme isteği estetik operasyonlara olan ilgiyi daha çok artırdı. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fazlı Cengiz Bayram, sosyal medya kültürü ile birlikte özellikle gençlerde estetik operasyon sayısı giderek kat

Cep telefonları ve sosyal medya kullanımın yaygınlaşmasından dolayı, kendisini beğenmeyen ve kusurlu bulan gençler fotoğraf ve videolarda daha iyi görünmek için soluğu estetik merkezlerinde alıyor. Estetik operasyonlara bayanlar kadar erkekler de yoğun ilgi gösteriyor.

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

Denizli İdol KBB Tıp Merkezi’nden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fazlı Cengiz Bayram, gençlerin burun estetiği başta olmak üzere; dudak dolgusu, Hollywood yanağı ve kulak estetiğine yoğun talepleri olduğunu söyledi.

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

Her estetik talebini kabul etmediklerini söyleyen Op. Dr. Fazlı Cengiz Bayram, “Örneğin göğüs büyütmek isteyen genç kızlarımızın, fiziksel gelişimlerini tamamlamaları için 18 yaşına kadar beklemelerini öneriyoruz. Burun ve kulakta şekil bozukluğu varsa, kişinin psikolojisini ve hayatını olumsuz etkileyen bir durum varsa estetik operasyona karar veriyoruz.”

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

İdol KBB Tıp Merkezi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fazlı Cengiz Bayram, yüze yönelik estetik operasyonlarla alakalı şu bilgileri verdi:

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

“Burun ne kadar büyük ve eğrilik ne kadar fazlaysa hastalar o kadar erken yaşta estetik için başvuruyorlar. Ameliyat öncesi çekilen fotoğraflar eşliğinde hastayla beraber bir taslak oluşturuyoruz.

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

Hastanın alın, çene ve elmacık kemiklerinin durumu göz önüne alınarak yüz oranlarına uygun bir taslak hazırlıyoruz. Gençler genellikle burun sırtının kavisli olduğu kalkık buruna sahip olmak istiyorlar.

Sosyal medya da güzel görünmek için estetik çılgınlığı

Yetişkinler ise yüzleri ile uyumlu doğal görünümlü estetiği tercih ediyorlar. Bizim de öncelikli hedefimiz kişinin yüzü ile uyumlu, dengeli ve orantılı bir burun yapısı sağlamak. Hem doğal görünüm sağlanıyor hem de hastada nefes problemleri oluşması engelliyor.

Rinoplasti ameliyatı açık ve kapalı teknik olarak iki şekilde yapılabiliyor. Kapalı teknikte bütün kesiler burun içerisinden yapılıyor. Gençler de iz kalmadığı için kapalı ameliyatı tercih ediyorlar.

Burun ameliyatı ile beraber alın, çene ve dudaklarda estetik uygulamaların yapılması özellikle profil görünümünde daha doğal ve güzel sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Göze güzel görünen bir burun oluşturulurken aynı zamanda varsa hastanın fonksiyonel problemlerini de gideriyoruz. Operasyondan 1 hafta sonra burunu şekillendirmek için takılan atel çıkarılıyor ve hasta günlük yaşantısına dönebiliyor”.

Kepçe Kulak Ameliyatı

Kepçe kulak, tıpkı büyük ya da eğri burun gibi çocukların sosyalleşmesini, özgüvenini ve okul başarısını olumsuz yönde etkiliyor. Bu sebeple kepçe kulak ameliyatlarını genç hastalara sıkça uyguluyoruz.

Kızlar kulaklarını saçlarıyla kapatıp kamufle edebildikleri için bu ameliyatı ilerleyen yaşlara erteleyebilirken, erkekler daha genç yaşlarda ameliyat olmak istiyorlar. Kepçe kulak ameliyatlarını 6 yaşından itibaren yapabiliyoruz.

Kulağın bölgesel uyuşturulması ile rahatlıkla yapabildiğimiz bir ameliyat. Hastanın durumuna ve isteğine bağlı olarak genel anestezi altında yapabiliyoruz. Ameliyat 1 -1.5 saat sürüyor.

Kulak arkasındaki bir kesiden girilerek kulak kıkırdakları istenilen ölçüde şekillendiriliyor veya küçültülüyor. Doğal bir kulak yapısının oluşturulması. Ameliyat kesisi kulak arkasından yapıldığından kesi hattı görünmüyor. Kesiler kendiliğinden emilen dikiş materyalleri kullanılarak kapatıldığından dikiş alınması da gerekmiyor.

Hollywood Yanağı

Hollywood yanağı; yanaktaki yağ yastıkları çok olduğu şiş yanaklarda ve yüzlerde başarıyla uyguladığımız, yüzün üçgenleştirilmesi işlemi. Bu operasyonda yanaktan yağ dokusu çıkarıyoruz. Hastanın elmacık kemikleri ortaya çıkıyor, çene daha belirginleşiyor ve üçgen şeklini alıyor.

Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu genç bayanların en fazla tercih ettiği estetik uygulamaların başında geliyor. Çok çabuk sonuç veren bir uygulama. İlerleyen yaşlarda ise istenilen doğallığın elde edilebilmesi için genellikle dudak kaldırma operasyonu ile birlikte yapılmasını öneriyoruz.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)

Göz kapağı estetiği daha çok ileri yaşlarda hastalarımıza yaşlanmanın etkilerini ortadan kaldırmak için uyguladığımız operasyonlar. Yaşlanmaya bağlı olarak göz çevresinde, göz kapaklarında, alın ve göz altlarında bir takım problemler gözükmeye başlıyor.

En çok karşılaşılan sorunlar; göz kapağı düşüklüğü, kaz ayakları, kaş düşüklüğü, gözaltı torbaları, yanakla gözaltı arasında çökme şekillinde özetlenebilir. Göz çevresi estetiğinde tüm bu sorunları gideriyoruz.

Yüz Gençleştirme

Yaşlanma ile birlikte yüzümüzdeki doku katmanlarında farklı değişiklikler oluyor. Yüzün deri ve kaslarında gevşeme, elastikiyet kaybı ile birlikte kırışıklıklar ortaya çıkıyor. Cildimizin su tutma kapasitesi azalıyor. Sıkılığını kaybeden ciltte gevşeme oluyor.

Bu sorunları gidermek ve kalıcı kırışıklıkları azaltmak için; dolgu, mezoterapi, PRP, mikro iğneleme, kimyasal soyma, mekanik soyma, lazer ile soyma, iplerle germe, odaklanmış ses dalgaları ile cilt altı sıkılaştırma ve yüz germe gibi çeşitli yöntemleri kişinin yaş ve cilt özelliklerine bağlı olarak tek başına ya da kombine ederek kullanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.