Tepecik tarihi havuzuna kavuştu!

Tepecik tarihi havuzuna kavuştu!
Geçmişte Tepecik meydanında bulunan ancak zamanla tahrip olan ve yıkılan tarihi havuz, Büyükçekmece Belediyesi tarafından aynı yerine yeniden yapıldı.

Büyükçekmece Belediyesi, Tepecik Merkez Saray Camii'ni tamamlayarak hizmete açmasının ardından, tarihi havuzu da Tepeciklilere kazandırdı.

1950'li yıllarda Tepecik meydanında bulunan ve daha sonraki yıllarda yıkılan tarihi havuz birebir ölçülerinde ve aynı yere yeniden yapıldı.

Eski bir fotoğraftan yola çıkıldı

Geçtiğimiz aylarda eski bir fotoğrafta yer alan Tepecik köy meydanındaki havuzu gören Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Tepecik'in tarihi ile bütünleşen havuzun en kısa zamanda yeniden yapılacağını açıklamıştı. Başkan Akgün'ün talimatı üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tepecik’in eski adı olan ’Playa Meydanı’ndaki tarihi havuzu yeniden yaparak Tepecik'e kazandırdılar. Meydan düzenlemesi kapsamında yine Büyükçekmece Belediyesi'nce yaptırılan Atatürk Anıtı ve bayrak direğinin yeri de değiştirildi.

"Tepecik'e çok yakıştı"

Tepecik meydanındaki Tarihi havuzun, Büyükçekmece Tepecik Saray Cami’nin mimarisine uyum sağladığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ’’Tepecikte, Rumların yaşadığı dönemde var olan ve zamanla yıkılıp yok olan tarihi havuzu yeniden aynı yerine yaparak, tarihi yaşattık. Tepecik meydanı, Merkez Saray Camii'nin tamamlanması, tarihi havuzun yeniden yapılması ve tamamlanmak üzere olan çevre düzenlemesiyle çok farklı bir görünüme kavuştu. Tepecik halkımıza hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.