Tiryaki ülke Türkiye

Tiryaki ülke Türkiye
Türkiye 2014’te en fazla sigara içilen ülkeler sıralamasında 8’inci oldu.
 Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre Türkiye, alınan tüm önlemlere rağmen en tiryaki 10 ülke sıralamasından çıkamadı. Türkiye 2014’te en fazla sigara içilen ülkeler sıralamasında 8’inci oldu.

Türkiye sigaraya karşı verilen tüm mücadelelere rağmen dünyada en çok sigara tüketen ülkeler arasında 8’inci sırada. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) 2014’te dünyanın en fazla sigara içen ülkeleri sıralaması şöyle: Çin, Rusya, ABD, Endonezya, Japonya, Almanya, Hindistan, Türkiye, Güney Kore ve Vietnam.

10 yıl önce Avrupa ile birlikte başlanan sigarayla mücadelede Türkiye, Batı Avrupa’nın elde ettiği başarıyı yakalayamadı. Restoran, bar, otobüs ve metroda içildiği günlerin aksine bugün birçok ülkede sokaklarda ve hatta evlerde dahi içilmesi yasaklanan sigaranın en yüksek kanserojen oranına sahip madde olduğu ortaya çıktıktan sonra getirilen yasaklar sayesinde Avrupa’da toplumun alışkanlıkları büyük ölçüde değişti. Hükümetin yasalarla sınırlandırdığı sigara tüketimine toplum da sigara karşıtı kampanyalarla destek vererek temiz hava soluma hakkını savundu.

WEF verilerine göre, geçen yıl dünya genelinde 5.8 trilyon sigara içildi. Dünyada sigara içen 1 milyar insanın yüzde 80’i geri kalmış ülkelerde ya da orta gelirli ülkelerde bulunuyor. Çin’de sigara içenlerin sayısı ise diğer tüm düşük ve orta gelirli ülkelerdeki sigara içenlerin toplamından daha fazla.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.