Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

SEÇİMİN MALİYETİNİ KİM ÖDEYECEK?

SEÇİMİN MALİYETİNİ KİM ÖDEYECEK?

AKP koalisyon kurmayı istiyormuş gibi yaparak,tekrar bir seçimin koşullarını yaratmaya çalışıyor.Bunu kendi iradesiyle yapmıyor,yukarıdan aldığı talimatla böyle davranıyor.

AKP neden tekrar seçim istiyor? Çünkü AKP’nin seçimde kaybedeceği bir şey yok.Zaten kaybetmiş.20 vekil daha kaybetse bir şey kaybetmiş olmayacak.Ama kaybettiği milletvekillerini geri alır,tekrar tek başına iktidarı yakalarsa bütün kabuslarından kurtulacak.Kendi sırları gibi gördüğü devlet sırlarını bir süre daha gizli tutmuş olacak.

13 yıl AKP iktidardan hiç gitmeyecek gibi davrandı.5 Haziran seçimlerinde beklemediği hazin sonuçla karşılaşınca dengesini yitirdi.Şimdi yeniden eski günlerine dönmek için çareler arıyor.Koalisyon hükümeti kurmayı,iktidarı paylaşmayı bu yüzden istemiyor.

Bu zamana dek AKP’ye koltuk değneği olan sözde milliyetçi” parti bu konuda da AKP’ye payandalık yapıyor.Erken seçimi kendi adına istiyormuş  gibi görünerek yine AKP’ye hizmet ediyor.En dar zamanında yine onun imdadına koşuyor.”Erdoğan’a bir şey olursa ülkede kaos olur”derken kimin değirmenine su taşıdığını açığa vurmuş olan bu parti,şimdi de niyetini gizlemiyor.AKP ile ağız birliği etmişçesine “erken seçim de erken seçim!”diyor.

Bu partinin bir amacı da ana muhalefet partisi olabilmek.İktidar olup sorumluluk almak gibi bir derdi yok bu partinin.”Gel birlikte hükümet kuralım da millete verdiğimiz sözleri hayata geçirelim” diyen CHP‘nin teklifi karşısında kızdı,köpürdü;küplere bindi.Önünde iktidar ortağı olmak hatta Başbakan olmak imkanı varken bunu tepip AKP’yi yeniden iktidar yapmak için tekrar seçim isteyen bu milliyetçi(!) partiyi halkımız,2002 seçimlerinde yaptığı gibi yine meclisin  dışına atacaktır.

Seçimin maliyeti ülkeye 750 milyon liradır.Bu zaman zarfında üretimin durması,ticari faaliyetlerin kesintiye uğraması da cabasıdır.Maddi sıkıntı içindeki halkımız siyasilerden çare beklerken,işsizler iş,emekliler zam beklerken,hazineden çıkacak tekrar seçimin külfeti,seçim isteyen iki partiye fatura edilmelidir.Bir yasayla bu düzenleme yapılmalı,üç-beş milletvekili daha fazla çıkarmak için halkın parasıyla seçim isteyenlere bu maliyet ödetilmelidir.        

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi