Emekli Binbaşı Anlattı: Dağlıca'da Dün Ne Yaşandı, Bugün Neler Oluyor

Emekli Binbaşı Anlattı: Dağlıca'da Dün Ne Yaşandı, Bugün Neler Oluyor
Terör uzmanı Mete Yarar, Dağlıca'da yaşanan saldırının detaylarını anlattı. Yarar, bugün bölgedeki duruma ilişkin de bilgi verdi: TİM'ler tırnaklarıyla kazarak bölgeye ulaşmaya çalışıyor.
Güvenlik politikaları uzmanı, emekli binbaşı Mete Yarar, Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yarar, iki saldırı olduğunu, saldırıların saat 15.30 ve 17.30'da gerçekleştirildiğini belirtti. Mete Yarar'ın verdiği bilgilere göre; saldırıda bir Kirpi, bir de Kobra tipi zırhlı araç pusuya düşürüldü. Yarar, irtibatı kesik asker sayısı için de "bu iki aracın toplam taşıma kapasitesi kadar." dedi. (Kirpi 13-15 asker, Kobra 9 asker taşıyabiliyor)

"TİM'LER TIRNAKLARIYLA KAZA KAZA OLAY YERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR"

''Öncelikle bölgede hala hava durumu olumsuz. Yoğun bir sis var. Görüş mesafesi bir kaç metreye düşmüş durumda. Timler iki bölgeden tırnaklarıyla kaza kaza olay yerine ulaşmaya çalışıyorlar. Asfaltın altı dahil her yerde EYP (El yapımı patlayıcı) var.

"İLK SALDIRI 15.30'DA, İKİNCİSİ 17.30'DA OLDU"

Bir yandan patlayıcıları imha etmeye çalışıyorlar, ateş altında teröristlerle çatışıyorlar. Kobra aracı Kamışlı karakolundan görev yerine gitmiş. Kirpi aracı ise Dağlıca Üs Bölgesi'nden. Söylenen saatler doğru. İlk olay 15.30 diğeri 17.30 da gerçekleşiyor. İrtibatın kesik olduğu askerlerimizin sayısı kobra ve kirpi araç içi kapasitesi kadar.

"HEM DAĞ, HEM ŞEHİR KADROSUNDAN TERÖRİST VAR"

Olay yerine ulaşılıncaya kadar rakam verilmemesi çok normal. ( olumlu düşünmek Lazım ) Olay yerinde ve bölgede ağır silahlarla mevzilenmiş kalabalık bir grup var. bir kısmının dağ kadrosundan Diğerlerini şehir Yapılanması ) Bölgeye nasıl gelindiği bu tablo ile ortaya çıkıyor. Ağır silahlar Sağdan Aşağıya inmiyor. Aşağıdan yukarı çıkıyor.''

İşte Mete Yarar'ın konuya ilişkin attığı tweet'ler:

1. Öncelikle bölgede hala hava durumu olumsuz. Yoğun bir sis var. Görüş mesafesi bir kaç metreye düşmüş durumda

2. Timler iki bölgeden tırnaklarıyla kaza kaza olay yerine ulaşmaya çalışıyorlar

3. Asfaltın altı dahil her yerde EYP var. Bir yandan patlayıcıları imha etmeye çalışıyorlar . ateş altında teröristlerle çatışıyorlar

4. Kobra aracı Kamışlı karakolundan görev yerine gitmiş. Kirpi aracı ise Dağlıca Üs Bölgesi'nden

5. Söylenen saatler doğru . Ilk olay 15.30 diğeri 17.30 da gerçekleşiyor .

6. Irtibatın kesik olduğu askerlerimizin sayısı kobra ve kirpi araç içi kapasitesi kadar .

7. Olay yerine ulaşılıncaya kadar rakam verilmemesi çok normal .

8. Olay yerinde ve bölgede ağır silahlarla mevzilenmiş kalabalık bir grup var bir kısmının dağ kadrosundan Diğerlerini şehir Yapılanması

9. Bölgeye nasıl gelindiği bu tablo ile ortaya çıkıyor . Ağır silahlar Sağdan Aşağıya inmiyor . Aşağıdan yukarı çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.