Erdoğan: DAEŞ, PKK ve PYD ortak yapımı!

Erdoğan: DAEŞ, PKK ve PYD ortak yapımı!
Hak-İş Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara saldırısını IŞİD, PKK, PYD ve Suriye istihbaratının birlikte planlayarak gerçekleştirdiğini söyledi: "Burada DAEŞ de var, PKK da var, El-Muhaberat da var, PYD terör örgütü de var. Ort

 Hak-İş konfederasyonunun genel kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , kendisine ‘diktatör’ denmesine bir kez daha tepki göstererek, “Şimdi televizyonlara çıkıp pervasızca, edepsizce diktatör kavramını kullananlar var. Allah aşkına soruyorum: Siz 28 Şubat’ta neredeydiniz? 12 Eylül’de neredeydiniz? 12 Eylül’ün paşası cumhurbaşkanlığı yaparken bir kez olsun bu kelimeyi kullanabildiniz mi? 28 Şubat’ta o brifinglere gittiğinizde kullanacaktınız. Kullandınız mı? Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi” diye sordu.
Erdoğan şöyle devam etti:
“Bu tür sıfatlar kullanan kişiler ikiyüzlüdürler. Milletim kimin ne olduğunu biliyor. Bunlar hiçbir zaman millete konuşmadılar. Bugün de millete konuşmuyorlar. Bunlar başka yerlerde iş tutuyorlar. Mesajlarını başka yerlere veriyorlar. Kendi hesaplarınca, uluslararası çevrelerle, oralardaki bir takım kuruluşlarla söylem birliğine girip güya burada operasyon yapacaklar, algı operasyonu yapacaklar. Onların kimlerle yürüdüklerini biz çok iyi biliyoruz.”


‘CEMAATİN TABANI’NA SESLENDİ
Erdoğan, Gülen cemaatine ilişkin sert eleştirilerini sürdürürken cemaatin “tabanı”na ise ayrıca seslendi. Gülen cemaati için, “Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel yapı” ifadesini kullanan Erdoğan, daha sonra “Ben şimdi tabanı ibadet olan o kardeşlerime sesleniyorum” diyerek şunları söyledi: “Sizin tavanınızdakiler, bu ülkede biz sırtımızı PKK ’ya dayıyoruz diyenlerle acaba siz nasıl beraber olabiliyorsunuz? Onlarla beraber nasıl yürüyebiliyorsunuz? Kişi arkadaşının dinindendir, biz bunu biliriz.”
“BURAYI DAEŞ YAPTI, BİLMEM KİM YAPTI…”
Ankara ’da 100’ün üzerinde yurttaşın hayatını kaybettiği bombalı katliamla ilgili olarak “Şurada, garın önünde bu yaşanan olay terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Şimdi kalkıyorlar, burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı…” diyen Erdoğan katliam saldırısında PKK ve PYD ile Suriye istihbaratının da parmağı olduğunu öne sürdü: “Burada DAEŞ de var, PKK da var, El-Muhaberat da var, burada Suriye’nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır. Kimse kimseyi aldatmasın. Suruç’ta yaşananlar belli, Diyarbakır’da yaşananlar belli."
‘ŞUNA OY VERİN BUNA OY VERİN DİYEMEM AMA’
Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da, HDP’li Yenişehir Belediyesi tarafından çocuk yaşta evlilikle ilgili olarak billboardlara asılan afişlere de tepki gösteren Erdoğan, “Hazreti peygamberi alemlere rahmet olarak gönderilmiş efendimizi son derece edepsizce resmeden bir karikatürü duvarlara astı. Yargıda bir süreç başladı. Gereğini en ideal şekilde yapacaktır. Ama bu edepsizce hareket aslında bu zihniyeti ortaya koyması bakımından son derece önemlidir” dedi.
"Bunu kimin yaptığı, hangi siyasi partinin mensubu bir belediyenin yaptığı önemli değil. Burada mesele siyaset de değil, burada mesele zihniyettir zihniyet” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor. Ben çıkıp da şuna oy verin buna oy verin diyemem. Ama bugün diyorum ki, kime oy verdiğinize iyi bakın, iyi görün."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.