Erdoğan: DAİŞ, hem içerde hem sınırlarda tehdit unsuru

Erdoğan: DAİŞ, hem içerde hem sınırlarda tehdit unsuru
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon güçleriyle birlikte IŞİD (DAİŞ)'e karşı bir adım atılacağını söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınına katılarak, gündeme ilişkin soruları cevapladı. 

Seçimden sonra böyle bir canlı yayında milletle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, seçimden sonra gerçekleştirdikleri G20 Liderleri Zirvesi'nin kendilerine ayrıca bir mutluluk verdiğini anlattı. 

Erdoğan, 1 Kasım seçimleriyle ilgili "Milletin tecelli eden tercihi; istikrar ve güven tercihidir. Basit bir yükselme yok. Yüzde 41'den yüzde tekrar 49,5 çıkarıyor. Ben de bıraktığımda partimizi yüzde 49,5 civarında bir oranda bırakmıştım. Şimdi de böyle bir oranla tekrar milletimiz iktidara AK Parti'yi getirdi" dedi.

12-13 yılın analizi yapıldığı zaman nereden nereye ve nasıl gelindiğini "istikrar ve güven" kavramlarının belirlediğini kaydeden Erdoğan, "Güven ve istikrar kavramı hakim olunca o toplum uçuşa geçer. Ve bizde de böyle oldu" diye konuştu.

"KOALİSYON GÜÇLERİYLE ADIM ATMAMIZ SÖZ KONUSU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü IŞİD ile ilgili şunları söyledi:

"DAİŞ olayı zaten şu anda böyle bir hedef noktasında, hedefte. Niye hedefte? Çünkü DAİŞ şu anda ülkemiz için bir tehdit unsuru olmuştur. Ülkemizin içinde ve dışında, sınırlarımızda. Dolayısıyla buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir adım atmamız söz konusu. Bu yapılacak. Neden? Çünkü bir tehdit unsuru. Ne zaman yapılır o ayrı konu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın şunu çok açık, net söylüyorum. Kesinlikle terörün estirildiği bu bölgelerde, devletimiz sonuç alana kadar bunlara ara vermeyecektir. Kimse bizden bunu beklemesin ve buralarda, hangi ilçe olursa olsun, orada sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anda sonuç alınıncaya kadar oralardaki bütün aramalar, hepsi devam edecektir. Sonuç alınacak ama huzur oraya geldiği anda, ondan sonra buna ara verilecektir" diye konuştu.

Türkiye'de yönetime karşı içeriden çok ciddi bir tahrik ve saldırı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama milletimizin feraseti, hamdolsun bunlara her şeyi ters giydirdi ve dik duruşumuz ve bu konuda prim vermeyişimiz, inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de bu yükselişin devam etmesine fırsat verecektir. Şimdi bundan sonra, geçen de söyledim, konuşma zamanımız değil, inşallah yeni kabineyle birlikte icraat, icraat, icraat ve patinaj dönemini aşarak tırmanmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birbirimizi sevelim diyorum. Milli birliğimizden taviz vermeyelim. Yerliliğimizden taviz vermeyelim ve bu ülkede inşallah terör değil, kardeşlik egemen olsun diyorum. Milli birliğimiz hakim olsun diyorum ve hep birlikte de Türkiye için çalışmaya devam edelim diyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.