İstanbul'da patlama: Şehit ve yaralılar var

İstanbul'da patlama: Şehit ve yaralılar var
İstanbul'da patlama: Şehit ve yaralılar var
 İstanbul'da patlama: Şehit ve yaralılar var
İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında iki ayrı patlama meydana geldi. Olayda Şehit ve yaralılar var...


Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırı sonucu şehit ve yaralıların olduğunu söyledi.

 Erdoğan'dan saldırı açıklaması
'MAALESEF ŞEHİT VE YARALILAR VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu gece, Beşiktaş'ta, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildiğini belirterek, "Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediği anlaşılmaktadır. Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır." ifadelerini kullandı.

 İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı


Polis, olay yerinin çevresindeki bütün yolları kapatmış durumda...

Vodafone Arena yakınlarındaki patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyuldu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.

Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu.

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey." ifadelerini kullandı.

CANLI BOMBA ŞÜPHESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada ise Beşiktaş'ta 2 ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı. Bakan Soylu, "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi. Bakan Soylu, "İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bakan Soylu şöyle devam etti: "Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildi. Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız."

Bursaspor'dan patlama ile ilgili açıklama

Bursaspor Kulübü, Beşiktaş maçı sonrası Vodafone Arena Stadı yakınlarında meydana gelen patlamalar üzerine bir açıklama yaptı.

Kulübün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Taraftar gruplarımız ile iletişime geçilmiştir. Taraftarlarımızdan yaralı bulunmamaktadır. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.
Taraftlarımızın çıkışından hemen sonra patlama yaşanmıştır. Tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun."

6 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

ERDOĞAN İSTANBUL'DAKİ PATLAMAYA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Arena Stadyumu yakılarındaki patlamaya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vodafone Arena Stadı yakınlarındaki patlamaya ilişkin Başbakan Yıldırım, Bakan Soylu ve Emniyet Müdürü Çalışkan'dan telefonla bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım patlamayla ilgili bilgi aldı
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.