Son dakika.. İstanbul'da iki alçak saldırı! Şehit sayısı 38'e çıktı!

Son dakika.. İstanbul'da iki alçak saldırı! Şehit sayısı 38'e çıktı!
İstanbul Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda ikinci patlama oldu.

 Polisler tarafından fark edilen canlı bomba kendini patlattı. Kalleş saldırılarda 27'si polis 29 kişi şehit oldu, 166 kişi yaralandı. Zaman ilerledikçe acı haberler geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11.35'te yaptığı son dakika açıklamasında şehit sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. Şehitlerden 30'u polis, 7'si sivil. Bir kişinin kimliği belirlenemedi. 155 yaralı var, 14'ü yoğun bakımda. Terör saldırılarının ardından 13 kişi gözaltına alındı. Oklar terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Şehitlerin isimleri de belli oluyor.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki 'Beleştepe' olarak bilinen yer ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı’nda ise canlı bombanın kendini patlattığı açıklandı. İlk patlama sonrası Maçka Parkı'nda bir canlı bombanın fark edilmesi üzerine, teröristin kendisini patlattığı belirtildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu. Kalleş saldırılarda  27'si polis 29 vatandaş şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı. İlk patlamanın ardından polisin Maçka Parkı'nda mont ve sırt çantalı bir kişiyi fark ettiği, polisin dur ihtarında bulunduğu anda teröristin üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor. Maçka'daki ikinci canlı bomba saldırısında ilk 4 polis ve 1 sivilin şehit olduğu belirtildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hain saldırıda okların terör örgütü PKK'yı gösterdiğini söyledi. Teröristler saldırıda yüzlerce kilo bomba kullanmış. 

SOYLU: ŞEHİT SAYISI 38'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olanların sayısının 38'e ulaştığını, 155 vatandaşın ise hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. Soylu, saldırı ile ilgili 13 kişinin gözaltında olduğunu belirtti. Soylu, "Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi. 7 sivil vatandaşımız. Birisinin kimliği tespit edilemedi. Hastanelerde 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta toplam 155 vatandaşımız var. Toplam 13 kişi gözaltına alındı. Sabah Başbakan Yardımcımız da paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.