Son dakika: Yenikapı'da tarihi görüntü... Erdoğan, Yıldırım, Kılıçdaroğlu, Bahçeli...

Son dakika: Yenikapı'da tarihi görüntü... Erdoğan, Yıldırım, Kılıçdaroğlu, Bahçeli...
Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nden karelerYenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nden karelerYenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nden karelerYenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde

Yenikapı'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği Yenikapı'daki alanda büyük çoşku var. Meydan tıklım tıklım dolu. Bugünkü mitingin Türkiye tarihinin en büyük mitingi olması bekleniyor. Alan 3.5 ila 5 milyon arasında katılımcıya göre tasarlandı. Havadan çekilen görüntülere çok büyük katılım var. Mitingde şu ana kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı. Son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kürsüye çıktı.


...
Erdoğan, Yenikapı’da milyonların katılımıyla düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da milyonların katılımıyla düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

11. Cumhurbaşkanımız Sayın Gül, gazilik şerefine ikinci defa nail olan Sayın İsmail Kahraman, Sayın Binali Yıldırım, Sayın Genelkurmay Başkanımız, Sayın CHP Genel Başkanı, Sayın MHP Genel Başkanı, KKTC’nin Sayın Başbakanı, değerli misafirler, sevgili İstanbullular, 81 vilayetimizde meydanlarda bizi takip eden kıymetli vatandaşlarım, dünyanın dört bir yanında gözü ve gönlü bizimle olan kıymetli kardeşlerim. 15 Temmuz’da bir kez daha istiklali ve istikbali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini, FETÖ’ye, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim. Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle tamamlıyorum.
15 Temmuz’da sokaklara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşlerimizden 172’si sivil, 63’ü polis, 5’i asker olmak üzere, 240’ı şehadet makamına ulaştılar. Kendilerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yine o gece kahramanca darbecilerin üzerine yürüyen kardeşlerimizden. 2195 tanesi yaralanarak gazilik rütbesine ulaştı. Hastanelerde ve evlerde tedavileri süren yaralılarımıza rabbimden şifalar niyaz ediyorum.
O gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gaziliğe nail olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar.
 

AYRINTILAR GELİYOR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum