İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

ŞİDDET MAĞDURU OLMAK

ŞİDDET MAĞDURU OLMAK

Dün yaşadıklarımdan sonra bir kez daha anladım ki bu ülkede yaşamak ölümle yaşam arasında ki keskin çizgi gibidir. 
Bu sabah tüm ülke bizi konuşuyor olacaktı.
Dün Bakırköy Osmaniye mahallesinde bulunan “Türkiye Emekli Assubaylar” derneği Bakırköy şubesinin bulunduğu sokağa gelmiş ve aracımdan inmek üzer iken sokak içinden yüzlerce genç insanın koştuğunu arkalarından Polis’in biber gazı sıkıp plastik mermi attığı toz duman içindeki sokakta aracımı kenara çekip beklemekteyken yanımdan geçen gruptan bir genç elindeki 8’li fünyeli Molotof kokteylini aracımın yan kapısının önüne attı.
Bir an araçtan atlayıp kaçmayı düşündüm ayni anda eşiminde kapıyı açıp atlayacağını o esnada Molotof un patlayıp eşimin bir anda hava uçabileceğini düşündüm ve onunla birlikte aracın içinde kalırsam kurtulma şansımın olduğunu düşünerek aracın içinde bekledim.
Eylemciler ve arkasından polis geçip gittikten sonra araçtan inip kapı önündeki patlamayan Molotof kokteylini ayağımla caddenin karşısına attım.
Eylemin ne olduğunu akşam haberlerde öğrendim.
Grup yorum konseri iptal edilmiş onun içinmiş bu eylem.
Bu gün bir kez daha ülkede insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu düşündüm.
Sabah haberleri dinleyen gazeteleri okuyanlar dost olanlar olmayanlar tanıdık tanımadık bir çok insan yorum yapacaktı.
Biri zaten siyasi düşünceleri belliydi ne işi vardı o eylemcilerin içinde kendiside eylem için orada bulunuyordu diyecekti. 
Bir diğeri ya yanlış biliyorsunuz o sokakta eylemin olduğu yerde Bakırköy Temad şubesi vardı.Kendisi o derneğin şube başkanı oraya gitmişti diyecek ve sonuçta Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun diye bağlayacaklardı işin sonunu.

Artık beni bu şehirde hiç kimse tutamaz uzun süredir hayalini kurduğum mavi sulara kavuşacağım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi