500 ton mısır silajı dağıtılacak

500 ton mısır silajı dağıtılacak
Silivri Belediyesi kendi arazilerinde ekiminden ilaçlamasına, gübrelemesinden sulamasına, biçilmesinden paketlemesine kadar tüm üretim aşamalarını kendisinin gerçekleştirdiği 500 ton mısır silajının bin hayvancıya dağıtımına bugün Danamandıra Meydanı’nda

Mısır silajı desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Göreve geldiğimizde atıl durumda olan, kim tarafından ekilip biçildiği belli olmayan 2 bin 500 dönüm belediye arazimizi üretime kazandırdık. Bu arazilerimizde arpa, buğday, ayçiçeği, mısır silajı, nohut, fasulye, sebze, meyve ve aromatik bitki gibi birçok ürün yetiştirerek hem ilçemizin üretim potansiyelini artırıyor hem de yetiştirdiğimiz ürünlerle Silivri’de üretimle iştigal eden vatandaşlarımızı ve ihtiyaç sahiplerini destekliyoruz.

Bu yıl çiftçilerimize yerli, milli, sertifikalı 400 ton tohumluk arpa dağıttık. Hayvancılarımıza 50 bin balya samanı hediye ettik. Kendi arazilerimizde yetiştirdiğimiz ayçiçeğinden elde edeceğimiz 5 bin litre ayçiçek yağını da 5’er kiloluk dilimler halinde 10 bin ihtiyaç sahibi ailemizin mutfağına ulaştıracağız. Şimdi de 75 dönüm arazimizde ekimini, gübrelemesini, sulamasını, biçilmesi ve paketlenmesini kendimiz yaptığımız, kullanıma hazır 500 ton mısır silajını bin hayvancımızla paylaşmaya başlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.