BAŞKAN YILMAZ: “ÇOCUKLARIMIZI MESLEKİ ALANLARA YÖNLENDİRMELİYİZ”

BAŞKAN YILMAZ: “ÇOCUKLARIMIZI MESLEKİ ALANLARA YÖNLENDİRMELİYİZ”
Silivri Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından düzenlenen Ustalık Belgesi Teslim Töreni’nde konuşan Başkan Yılmaz, “Bizler, Türkiye’nin lokomotiflerinden biri olan sanayi sektörünün insan odaklı olduğunun bilincindeyiz. Bu sektörün daha da ilerleyebilmesi i

Silivri Sanayi Sitesi Kooperatifi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uygun gördüğü yetkili kuruluşlardan aldıkları eğitimi başarı ile tamamlayan 132 sanayi sitesi çalışanı için Ustalık Belgesi Teslim Töreni düzenledi. Törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Belediye Meclis Üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz, Sami Barlas ve Sultan Aşkın, oda ve kooperatif başkanları, kooperatifin en eski üye esnafı Birsen Özen, sanayi esnafları ve çalışanları katıldı.

ÇALIŞKAN: “BELGESİ OLMAYAN ÇALIŞAMAYACAK!”

Törenin açılış konuşmasını yapan ve konuşmasına geçtiğimiz günlerde etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerini ileten Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, “Bildiğiniz üzere bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar mesleği ile ilgili olan işlerde çalışamayacak ve iş yeri ruhsatı alırken de mağdur olacak. Bu nedenle almış olduğunuz bu ustalık belgeleri sizlerin kolunda bir altın bilezik olacaktır. Önümüzdeki haftalarda bu mesleki yeterlilik belgelerini diğer iş dallarına da yayacağız. Motor, kaporta, boya, elektrik, torna gibi branşlarda da bu belgeleri vermeye devam edeceğiz. Bu etkinliğe ve sertifika törenimize katkı sunan ve sanayi esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması adına desteğini bizden esirgemeyen Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’a sanayi esnafımız adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “ÇOCUKLARIMIZI MESLEKİ ALANLARA YÖNLENDİRMELİYİZ”

Başkan Yılmaz belge teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanımız Ercan Çalışkan’ın öncülüğünde yapılan mesleki yeterlilik belgesi dağıtım töreninde bir aradayız. Bu tür törenler her geçen gün ivme kaybeden ustalığın, zanaatın, zanaatkârlığın toplumun içerisinde tekrar önemli bir yere sahip olabilmesi adına atılan önemli adımlardır. Bizler, Türkiye’nin lokomotiflerinden biri olan sanayi sektörünün insan odaklı olduğunun bilincindeyiz. Bu sektörün daha da ilerleyebilmesi için zanaatkârlara, ustalara ve kalfalara büyük iş düşüyor. Ayrıca tekniker, teknisyen yetiştirebilmek ve sektördeki ara eleman boşluğunu kapatabilmek adına çocuklarımızı ve gençlerimizi hem mesleki ve teknik liselere hem de iki yıllık teknisyenlik okullarına yönlendirmemiz gerekiyor. Türk kültüründe Ahi Evran’dan beri zanaat ve zanaatkârlık çok önemli bir yere sahip. Çıraklıktan başlayıp, kalfalık ve ustalıkla devam eden bir süreç var. O günkü şartlarda bu süreçler bir denetim mekanizması ile tamamlanıyordu. Günümüzde ise sektör çalışanlarına verilen eğitimler sayesinde bilinçli ustalar, zanaatkârlar yetiştiriliyor. Ben, bu programda emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyor ve belge alamaya hak kazanan ustalarımızı yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, programa katılan meclis üyeleri ve oda başkanları ile birlikte mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan ustaların belgelerini takdim etti. Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Başkan Yılmaz’a sanayi esnafı adına katkı ve destekleri için teşekkür plaketi takdiminde bulundu. Tören günün anısına çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.