BAŞKAN YILMAZ: "KİMSEYE BİR İMTİYAZ YOK"

BAŞKAN YILMAZ: "KİMSEYE BİR İMTİYAZ YOK"
Silivri Belediyesi Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısının II.Birleşiminde, belediyeye hibe edilen çöp kamyonu gündemdeydi.

Silivri Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısının II. Birleşimi, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. 6 Eylül Cuma günü saat 15.30'da yapılan toplantıda 8 gündem maddesine ilişkin komisyon raporları okunarak oy birliği ile karara bağlandı. Meclis gündeminin 8'inci maddesinde yer alan "Karaman Kardeşler Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 34 EC 5671 plakalı çöp kamyonunun belediyeye hibe edilmesi" konusunda soru yönetilmesi üzerine bilgilendirme yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Belediye başkanı olarak çevreye ve doğaya zararı verecek bir projenin veya yardımın adı ne olursa olsun altına imza atmam söz konusu değildir. Bu firma İBB ve Çevre Bakanlığının izinleri ile faaliyet gösteren bir şirket. Bizim ona tanıyacağımız bir imtiyaz söz konusu değil. Zehirli katı atık diye bahsedilen atıkları bertaraf etmesi veya çalışmaları bizim belediyemiz sorumluluğunda olan bir şey değildir. Bu kurumlar bakanlık tarafından denetlenir. Dolayısı ile bu firmaya tanınan bir imtiyaz yok, bir iskan yok, bir ruhsat veya talep yok.

KASAMIZDA 12-15 MİLYON PARA KALACAK

Tamamen Sıfır Atık Projesi kapsamında önümüzdeki meclislerde de birçok araç hibesi kabul edeceğiz. Bunu şunun işin yapıyoruz; Silivri'de iş yapan, üreten insanların bazı yerlerde bazı zamanlarda bir zenginleşmesi oluşuyorsa, bu şehir ile paylaşılmalı. Bunu paylaşmanın yolu da belediye üzerinden olmalı. Biz Silivri Belediyesi olarak 15 Milyon + KDV fiyat farkına bir yıllık çöp ihale etmişiz. Yani 20 Milyona yaklaşan bir yük. Bu çöpü toplama işini 40, 45 araç ile yapabileceğiz. Ben yeni yıla kadar çöpü toplayacak araçları temin edebilecek güçte olduğumuza inanıyorum. Bu işin maliyeti ise 4 veya 5 Milyon lirayı bulacak. Basit bir ifade ile Silivri Belediyesi'nin kasasında 12 - 15 Milyon arası bir para kalacak. Her yıl 15 Milyon borcumuz artmayacak. Onun için biz bu noktada Silivri'nin araç parkını yenilemek için cansiperane mücadele ederken, tüm meclis üyelerim bana destek olmalı. Her şey şeffaf olacak. Suiistimale açık hiçbir hibenin de projenin de altında imzamızın olmayacağından emin olun.

ARAÇ İHALESİ KONUSUNDA DA HAMLE YAPACAĞIZ

Bir çöp ihalesi, iki araç ihalesi. Silivri Belediyesi'nin araç demirbaşı noktasında da vahim durumdayız. Türkiye'deki çok az belediye bu konuda hamle yapmış. Hemen hemen bütün belediyeler araç kiralama şirketlerinin ve çöp toplama şirketlerinin ağına düşmüş vaziyette. Biz bu zinciri kırmalıyız. Sürdürülebilir bir borçlanma yapısı ile yürümüyoruz. 5 yıl boyunca her yıl ben de 30 milyon borçlanırım, 250 Milyon borç 400 Milyon olacak şekilde ya başka arkadaşa devreder, ya da devam ederim. Bu çözüm değil, bu borçluluk yapısı ile belediyelerin yürütülmesi doğru değil. Bazı arkadaşlarım 'Sana mı kaldı borç?' diyorlar. Borçlanarak hizmet yap anlayışı olmaz. Türkiye'de artık deniz bitmiş, kara görünmüş. Biz bu yüksek borçluluklarla bu gemiyi karaya çıkartamayız. Herkes her şeyi bize sorabilecek ve her şeye verilecek cevabımız var." şeklinde konuştu. 8'inci gündem maddesi, komisyon raporunun okunması ve meclis üyelerinin oy birliği ile kabul etmesinin ardından Eylül ayı meclis toplantısı sona erdi.

Eylül Ayı Meclis Toplantısı II. Bileşiminde oy birliği ile kabul edilen gündem maddeleri şöyle:

1- Marmara Bölgesi sismik etkinliğinin takibi için Deprem İstasyonu ve bahçesi olarak kullanılmak üzere Silivri Büyüksinekli Mahallesi, 1037 nolu parselde 5x10 ebadındaki alanın Boğaziçi Üniversitesi adına tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

2- Mahalli İdareler İşverenleri Sendikasına belediyemizce üye olunması ve yetki verilmesi ile ilgili Hukuk Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

3- Silivri İlçesi, Pirimehmetpaşa Mahallesi 933 ada, 7 parsel ile kısmen 8 ada, 130 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

4- Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi 337 ada 3 parsel, 328 ada 1 parsel ve 354 ada 2 parselin doğusunda kalan alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

5- Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği ile ilgili İmar Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

6- Belediyemize ait hissedarı olduğumuz parsellerdeki hisselerimizin satışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

7- Silivri Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi adı altında Bütçe İçi İşletme Kurulması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

8- Karaman Kardeşler Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 34 EC 5671 plakalı çöp kamyonunun belediyemize hibe talepleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.