BAŞKAN YILMAZ VANDALLIK YAPANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

BAŞKAN YILMAZ VANDALLIK YAPANLARA TEPKİ GÖSTERDİ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi propaganda amaçlı boyama yaparak şehir mobilyalarına zarar verenlere tepki gösterdi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri nedeniyle siyasi propaganda amaçlı boya yaparak şehir mobilyalarını zarara uğratanları uyardı. Haziran Ayı Meclis toplantısında gündem dışı konuşan Başkan Yılmaz, seçim sürecinde çevre temizliği konusuna dikkat çekti. 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri kapsamında çalışmalar yürüten siyasi partilere uyarıda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, propaganda sürecinde ilçenin farklı noktalarında yaptıkları hareketlerle kamu malına zarar veren, duvarlara sloganlar yazan ve çeşitli şablonlar ile çevre kirliliği oluşturanlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etti.

 

BOYAMA YAPARAK SOKAKLAR KİRLETİLDİ

Cami bahçeleri, okul duvarları, alt ve üst geçitler gibi şehir mobilyalarına verilen zararların giderilmesi için talimat verdiğini söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

 “Silivri’de çevre temizliğine ve kentin estetiğine saygılı bireyler olarak yaşamalıyız. Çünkü Silivri marka bir şehir, marka bir kent olacaksa içinde yaşayanların da bu ruhu anlamış olması gerekiyor. Bu sebeple siyasi partilerin ilçe başkanları ile de zaman zaman telefon görüşmelerimiz oluyor. 1 Temmuz’dan sonra siyasi partilerin, derneklerin, kurum ve kuruluşların duyuru, ilan ve reklamlarını, afiş ve pankartlarını, belediyemizin tahsis ettiği yerler dışında asmasına müsaade edilmeyecek. Çünkü kebapçısından tutun siyasi partisine kadar şehrin her yerin de pankartlandırma yapılıyor.

Kiralanan bu alanların, panoların ve billboardların kullanımlarında tüm siyasi partilere ve derneklere eşit mesafede duracağımdan emin olabilirsiniz. Sokaklarımızda çok çirkin görüntüler oluştu. CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İyi Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ile bu konuyu paylaştım. Gecenin bir saatinde planlı ve organize bir şekilde şehrin duvarları, yolları, parklardaki banklar, şablonlarla Ekrem İmamoğlu beyefendinin resimleri ve sloganlarıyla boyanarak kirletildi. Suna hanım ve Ozan beyle görüştüğümde bu konuyu tasvip etmediklerini söylediler. Bu planlı ve organize şekilde yapılmış çevre kirliliğini çok özür dilerim, vandallık yapılmış olarak görüyorum. Bunu kim yaparsa yapsın, hiç parti ayırmaksızın Silivri Belediye Başkanı olarak müsaade etmeyeceğim. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ve bunların maddi zararlarını sorumlulara ödeteceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkesin ortak kullandığı şehir mobilyalarını ve insanların bahçe duvarlarını korumak kollamak bize düşer.

 

1 TEMMUZ’U MİLAT KABUL EDECEĞİZ

1 Temmuz’dan sonra hep beraber bir fikir jimnastiği yaparak hem çevreyi kirleten hem de şehrin estetiğini bozan durumlara nasıl son veririz diye beraberce tartışırız diye düşünüyorum. Tartışmalara yol açılmaması adına da 1 Temmuz’u milat kabul edeceğiz. Ben şehrin merkezindeyim, siyasi partilere de eşit mesafedeyim. Bu şehrin belediye başkanı olduğum gibi aynı zamanda siyasi bir kişiyim ve bu konularda sizlerle istişare etmem, sizlerin fikirlerini almam, değerlendirmelere dahil olmam kaçınılmazdır. Farklı müdahaleler yaşanıyorsa onları da önleyeceğim. Bugüne kadar Silivri de ayrıştırmacı bir dil kullanmadım. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ileri nesillere taşıyacak, yeni Türkiye’yi inşa edecek gençlerin ellerinde boyayla, spreylerle, şablonlarla sokak duvarlarını ve şehir mobilyalarını kirletmesinin de gençlik ötesi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum. Bizim duvara slogan yazan gençliğe ihtiyacımız yok. Gençlik bir şey üretecekse Kültür Merkezimiz var; buyursunlar konferans, panel, etkinlik yapsınlar. Açık hava meydanlarımız var; buyursunlar miting, gençlik şöleni yapsınlar. Her türlü fikirlerini ifade etsinler. Genç kardeşlerime her türlü demokratik platform açık. Hangi partiye mensup olursa olsun gelip fikirlerini değerlendirsinler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.