EMİNÖNÜ MEYDANINDA SİLİVRİ FIRTINASI ESTİ

EMİNÖNÜ MEYDANINDA SİLİVRİ FIRTINASI ESTİ
Silivri Belediyesi, 59. Yoğurt Festivali ve 16. Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri için Eminönü Meydanında tanıtım ve davet programı düzenledi. Şölen havasında geçen etkinlikte vatandaşlara 10 bin adet Silivri yoğurdu ikram edildi.

İstanbul Eminönü Meydanında Silivri fırtınası esti. Silivri Belediyesi, 59. Yoğurt Festivali ve 16. Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri için Eminönü Meydanında tanıtım ve davet programı düzenledi. Şölen havasında geçen etkinlik Ahenk Sanat Kulübü’nün, Silivri yöresi halk oyunları gösterisi ile başladı. Daha sonra Cazgır Recep Koşan’ın davul ve zurna eşliğinde seslendirdiği manilerle iki pehlivan er meydanında güreşti. Kadın üretici Aysun Subaşı ise vatandaşlara meşhur Silivri yoğurdunun tarifi ve eşsiz lezzeti hakkında bilgiler vererek kısa bir yoğurt gösterisi sundu. Alanda kurulan stantlarda Silivri’nin bereketli topraklarında yetiştirilen ünlü lezzetlerden; karpuz, kavun, domates, bamya gibi sebze ve meyveler ile kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergilendi. Yoğun ilgiyle karşılanan programda vatandaşlara 10 bin adet Silivri yoğurdu ikram edildi.

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ’DE HAYAT VAR”

59. Yoğurt Festivali tanıtım ve davet programında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Osmanlı Sarayı’na yoğurt göndermiş bir kent. O günden bugüne de yoğurthane şehri olarak anılıyor. Biz de bu geleneği yaşatarak Silivri yoğurdunu tekrar ait olduğu yere taşımak için mücadele ediyoruz. İlçemiz; kültürüyle, doğasıyla, ormanıyla, deniziyle, doğal ürünleri ve misafirperver insanları ile İstanbul’un hemen yanı başında bir mücevher gibi duruyor. Biz ilçemizi, şehrin stresinden arınmak adına İstanbul için bir şans olarak görüyoruz. ‘Silivri’de hayat var’ sloganımızla İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı 28-29-30 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştireceğimiz 59. Yoğurt Festivali’mize davet ediyor, en içten sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.