Kesim için 55 yer belirlendi

Kesim için 55 yer belirlendi
Silivri Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim yerlerindeki çalışmalar dâhil olmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Belirlenen 55 kesim yeri İlçe Kurban Komisyonunca uygun bulunarak İl Kurban Komisyonuna havale edildi
Silivri Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde, kurban satış ve kesim alanları ile ilgili ilçe genelinde hazırlıklara başladı. İlçe Kurban Komisyonu satış ve kesim yerleri ile ilgili denetimlerini sürdürürken, Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu da  kurban kesilirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Silivri Belediyesi sınırları içinde belirlenen 55 kurban kesim ve kurban satış yerinde düzenleme çalışmaları ekiplerce devam ediyor.

Canlı hayvan denetimleri yapıldı

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ile Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, Silivri Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yerine ulaşan kurbanlıkları canlı muayeneden geçirdi. Dış parazit ilaçlamaları da yapılan kurbanlıklar satışa hazır hale getirildi. Her türlü tedbire rağmen kaçan kurbanlıklar için Hayvan Yakalama Timleri oluşturuldu. Silivri Belediyesi’nin İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenledikleri Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursları ile Hijyen Kurslarına katılıp başarılı olanlara 2019 yılı Kesim Elemanı Kimlik Kartları dağıtıldı.

Silivri’de kesim yerleri belirlendi

İlçe Kurban Komisyonunca görevlendirilen Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından ilçede kendi alanlarını kesim yapmak üzere hizmete açmak isteyen vatandaşlarımızın yerlerinin 2019 yılı Kurban Tebliğine göre değerlendirilmesi yapıldı. Belirlenen 55 kesim yeri İlçe Kurban Komisyonunca uygun bulunarak İl Kurban Komisyonuna havale edildi. Silivri Belediyesi, belediyeye ait kurban satış ve kesim yerlerine canlı hayvan tartım cihazları yerleştirdi. Kilo ile kurban almak isteyen Silivrililere kurulan baskül ücretsiz kullanılıyor.


Bilgilendirme broşürü dağıtıldı

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İstanbul Veteriner Hekimler Odası Gıda Hijyeni ve Halk Sağlığı Çalışma Birimi ortaklığında Kurban Bilgilendirme Broşürü hazırlandı. Vatandaşların kesimden önce, sonra ve kesim sırasında nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgiler aktaran broşürler Silivri Belediyesi satış ve kesim yerlerinde dağıtılacak. Silivri Belediyesi kurban satış ve kesim yerinde vatandaşların hastalık olduğuna dair şüphelendiği kurbanlıkların karkaslarının kesim sonrası muayeneleri yapılacak. İmha edilmesi gereken kurbanlıklar tutanak ile usulüne uygun şekilde bertaraf edilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.