Silivri'de işkence iddiası; Savcılık bu görüntüye 'tıbbi müdahale sonucu' dedi

Silivri'de işkence iddiası; Savcılık bu görüntüye 'tıbbi müdahale sonucu' dedi
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ferhan Yılmaz'ın cezaevinde gördüğü işkence nedeniyle öldüğü iddialarına ilişkin, yapılan incelemede cansız bedeninde darp cebir, kesici delici alet, boğma ya da boğulma izine ait bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 60 gardiyanın girdikleri koğuşlarda mahpuslara işkence yaptığı ve tehditle mahkumların kendilerini öldürmelerini istediği iddia edildi. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü önce "Tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda algı oluşturmaya yöneliktir" diyerek iddiaları yalanladı. Ancak kısa süre sonra söz konusu cezaevinde bulunan Ferhan Yılmaz’ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 10 Nisan Pazar günü hastaneye kaldırılan Yılmaz’ın yakınları, ölüm nedeninin kendilerine "kalp krizi" olarak açıklandığını ancak Yılmaz'ın vücudunda işkence izleri bulunduğunu söyledi. 

İşkence iddialarını doğrular nitelikte olan görüntülerde Yılmaz'ın yüzünde şişlikler ve sargılar görülüyor. 

Hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, "Görüyorsunuz siz de… Dudaklarını, burnunu. Bu kalp krizi geçirmiş birisinin görüntüsü mü? Bu görüntüye bakıp bu çocuk kalp krizi geçirdi diyebilir misiniz?” diye sordu.

CEZAEVİ SAVCISINDAN AÇIKLAMA

Silivri Cezaevi’nde hükümlüyken hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın işkence gördüğüne ilişkin iddialar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak barınan Ferhan Yılmaz isimli şahsın ölümü ile ilgili basında yer alan gerçeğe aykırı ve dezenformasyon amaçlı haberler nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Ferhan Yılmaz’ın barındığı Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 9 Nisan 2022 tarihinde rahatsızlandığı ve Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildikten sonra 10 Nisan 2022 tarihinde yoğun bakımda tedavi edilmekteyken yaşamını yitirdiği olaya ilişkin başsavcılığımızca başlatılan soruşturma neticesinde müteveffanın teşhisi yakını Mehmet Emin Yılmaz’a yaptırıldıktan sonra cumhuriyet savcısı ve doktor bilirkişisi ile yapılan ölü muayenesinde müteveffanın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine ait bulguya rastlanmamış olup, müteveffa kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiştir. Olay üzerinde tüm şüphelerin aydınlatılabilmesi için kurumdan kamera kayıtları, tanık beyanları dosyaya delil olarak alınmış olup, gönderilecek olan otopsi raporu ve toplanacak tüm sair deliller ile birlikte soruşturma titizlikle yürütülecek ve neticelendirilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.