Kamuran Akdemir

Kamuran Akdemir

SİZ TATİL DEYİNCE BEN SİZE ‘LİVANE BEACH’ DERİM

SİZ TATİL DEYİNCE BEN SİZE ‘LİVANE BEACH’ DERİM

                Bu yazımda her köşe yazarının yaptığı olağan bir geleneği yerine getiriyorum. Ben de çıktığım tatili ve kaldığım oteli hem sizleri bilgilendirmek hem de onları sevindirmek amaçlı yazıyorum.
                Nefret ettiğim Alanya yoluna bu benim ikinci katlanışım. Ancak o zorlu yolların sonunda karşıma çıkan mükafat gibi bir tatil ve cennet gibi bir yer bana bu zorlu ve korkutucu yolları unutturuyor.
                Ben tatile ucuz olacak diye aylar önce rezerve yaptırmam. Yaptıranlara saygım sonsuzdur ancak ben aklına estiği zaman tatile çıkan, gözüne kestirdiği yerde kalan, mutlu olduğu yerde konaklayan biri olduğum için yaptırmam.
                Yine esti bize akşam beş suları. Kalk, dedim eşime, gidelim. “Şimdi mi?” diye sordu. Ancak benim paldür küldür tatile çıkma olayıma o kadar alışkın ki yadırgamadan benimle birlikte o da hazırlığa başladı. “Peki, nereye?” güzel soru.
                Canım nereye isterse, nerede isterse, ne kadar isterse o kadar kalmak, gezmek, görmek… Hesap yapmadan, hesaplamadan yaşamak… Bu hayatta öğrendiğim şeylerden bir tanesi de içimde ukde bırakmadan yaşamak. Ben içimde hiç bir şeyin ukde kalmasını istemiyorum. İçimde sıkıntı, sancı verici hiçbir ukdeyi boynu bükük bırakmıyorum. Sizde bırakmayın…
                Rezervesiz tatile çıktık. 12 saat süren yorucu bir yolculuğun ardından Alanya’ya vardık. Çok akıllı işi olmasa da biz bu kararımızdan hiç pişman olmadık. Nerde nasıl bir yerde kalalım bir yana, yorgunluktan başımızı nereye koyarız derken karşımıza o çıktı. Biz çok aramadan sanki o “Heey, ben buradayım!” diyerek bir köşe başında bize el salladı.
                İlk sorduğu ve ilk gördüğü otelde yer bulacak kadar şanslı, bulduğu yeri sevecek, ve eğlenecek kadar enerjili, ve iyi bir yer olduğunu anlayabilecek kadar bakış açılı olan ben Livane Beach’i bulduğum için çok şanslı oluyorum.  Tesis tüm dünya da “Turkısh riviera” olarak ün yapan Alanya merkezinde Kleopatra  plajında ve sahil caddesi üzerinde yer alıyor. Üç yıldız seviyesinde şirin küçük bir aile oteli olan LİVANE  BEACH bize evimizi hiç aratmadı. Otele ilk vardığımızda bizi karşılayan ve tatilimiz boyunca ilgisini üzerimizden eksik etmeyen Otelin sahibesi Sema hanım  mütevazi ilgisini hiç üzerimizden çekmedi.
                Alanya’ya yolu düşenlerin durak noktası olabilecek, üç yıldız kapasitesinde, havuzlu, yarım pansiyon, temiz ve uygun fiyatlı bu oteli herkese öneriyorum. İnternetten kolayca ulaşılabildiği gibi Alanya’ya girdiğinizde de kolayca bulabileceğiniz plaja yakın şirin, sıcak, sevgi dolu  bir otel.
Ben gittim, memnun kaldım.
Gitmeyen memnun kalamıyor sadece pişman olabiliyor ;) Demesi benden…
İyi yazlar, iyi tatiller…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kamuran Akdemir Arşivi