Başbakan Eylemcilerle Görüşecek

Başbakan Eylemcilerle Görüşecek
Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Taksim Gezi Parkı konusunda hükümetten taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşeceğini ifade etti.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.


Şehir Planlamacıları Odası, Tabipler Odası gibi sivil toplum kuruluşları 10 yıldır Türkiye'de yapılanamıyorlar. Son olarak Taksim Platformu üyeleri Bülent Arınç'a 7 maddelik taleplerini iletti. Bu talepler eylemleri dahi aşan farklı taleplerdi.

Bunun üzerine Erdoğan, eylemin gerçek sahipleri olan genç kuşak protestoculara randevu verdi.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI

Hükümet Sözcüsü, yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu:

İstanbul'da yapılan MYK toplantısında daha sonra Adana ve Mersin'de yaptığı konuşmalarda ve daha sonrası Ankara'ya dönüşlerinde büyük kalabalıklara yaptığı konuşmanın içeriğini hepimiz biliyoruz.

OLAYLARIN GERÇEK SEBEBİNİ AZ ÇOK BİLİYORUZ

Taksim'de ve Kızılay'da gruplar zaman zaman toplanmakta. Bir takım aşırı gruplar ve illegal örgütler de bu toplantıları bahane ederek çevreye zarar vermektedir. Ambulanslardan tutunuz, polisimizin kullandığı araçlara ve özel araçlara kadar büyük bir tahribat gözlenmektedir. Giderek azalmaktadır ama bu sürede can kaybı ve yaralananlar olmuştur. Türkiye bunu yaşamamalıydı. Olaylara neden olan gerçek sebebi az çok biliyoruz.

GÜVENLİK GÜÇLERİ İŞİN BİLİNCİNDE

Bütün bunlar etraflıca değerlendirdi. Bu konuda yapılması gerekenleri hükümetimiz tespit etti. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde olmalarını diliyorum. Hükümetimiz işin başındadır, güvenlik güçlerimiz işin bilincinde hareket ediyorlar.

EYLEMCİLERE RANDEVU

Yasa dışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyecektir. İyi niyetle başlayan eylemler konusunda konu çevre duyarlığı ise, insan hakları ise bunları muhataplarımızla tartışmayı isteriz. Sayın Başbakanımız bu işi başlatanların talebi üzerine randevu vermiştir. Bir kısmıyla zannediyorum çarşamba günü görüşecektir.

İşin mali boyutu önemlidir, bunlara zarar verecek eylemlerle mücadelemizi sürdüreceğimizi söylemek istiyorum.

AMBULANS YAKANLARA İŞLEM YAPILMASIN MI?

Siz bütün gözaltılar kaldırılsın, bu insanlar serbest bırakılsın derken, cinayet işleyenler bunların içerisinde değil mi? O kadar ambulans yakanlara bir işlem yapılmasın mı? Bu eylem yapanlara yargı süreci başlatmak durumda değil miyiz, hepsini konuştuk.

ESNAFA MÜJDEYİ VERECEĞİZ

Türkiye Cumhuriyeti kabile ve aşiret devleti değil, bir hukuk devletidir. Şunları yaparsanız, iyi olur, yapmazsınız ortalığı yakar, yıkarız anlayışı kendilerini tenzih ederek söyleyeyeyim ama hukuk dışıdır. Taksim'deki bu duygu ve duyarlılığı temsil ettikleri de tartışmalıdır. Daha sonra bizi arayanlar 'bu işin muhatabı biziz' dediler. Zarar gören esnafın durumuyla ilgili müjdeyi en kısa zamanda vereceğiz.

OLAYLAR ADETA BİR MERKEZDEN YÜRÜTÜLÜYOR

Dış kaynaklarla ilgili somut deliller var. Bugünden bunları tek tek ifade etmek doğru olmaz. Olayın üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Olaylar adeta bir merkezden idare ediliyor gibi. Türkiye'de muhtelif çevrelerin olduğundan daha fazla büyüterek daha çok tahribat için hazırlıkları var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.