Çadır yangınında soruşturma tamamlandı

Çadır yangınında soruşturma tamamlandı
Esenyurt`ta inşaat şantiyesindeki çadır yangının ısıtıcılarda kullanılan kabloların yetersizliği nedeniyle çıktığı belirtildi. 11 kişinin ölümüyle ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Esenyurt'ta 11 Mart 2012 günü bir alışveriş merkezinin şantiye çadırında çıkan yangında 11 kişinin ölümüyle ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.
Vatan gazetesinin haberine göre Savcı Çetin Doğan Sözer'in hazırladığı 9 sayfalık fezlekede 5'i tutuklu 13 şüphelinin 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak ve taksirle güvenliği tehlikeye sokmak' suçundan 4 yıldan 16'şar yıla kadar değişen hapis istemleriyle yargılanmaları istendi.
İŞÇİLERİN ÇIKIŞ KAPISI YOK!
Fezlekede bilirkişinin raporuna göre yangının işçilerin ısınmak için kullandıkları kabloların yetersiz kalması nedeniyle çıktığı, kabloların ısıtıcılarda kullanılmasının doğru olmadığı, yangının aniden büyüme nedeni olarak ise yere döşenen folyoların benzin etkisiyle tutuştuğu ifade edildi. Ayrıca çelik iskeletin işçilerin çıkışına müsait olmadığı için işçilerin kaçamadıkları vurgulandı.
Fezlekede tutuklanan 5 şüphelinin ifadelerine de yer verildi. Kaldem inşaat şantiye şefi Erdal Gümüş ifadesinde, inşaat alanının belli bir bölümünden sorumlu olduğunu, yangının sorumluluk bölgesinin dışında meydana geldiğini belirterek suçlamaları reddetti. Şantiyenin İş Güvenliği Koordinatörü Cem Yıllar da ifadesinde "Çadırlarda acil çıkış kapısının olmadığı, elektrik tesisatına gerektiğinden fazla elektrik yükü bindiği, ranza başlarına elektrik sobası bağlandığı hususlarını tespit ettim. Tespitlerimi patronlarım Mehmet ve Abdullah Altun'a bildirdim. 
Ancak tedbir almadılar" dedi. Kaldem inşaatın genel müdürü Abdullah Altun da güvenlikle ilgili her türlü tertibatın aldığını ifade etti. Elektrik tesisatçısı Şaban Bakırcı ise "Bu tesisatları döşerken ısınmada kullanılacağını bilmiyordum. Ben tesisatları aydınlatma ve priz tesisatı olarak döşedim" diye ifade verdi. Hazırlanan fezleke, Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılabilmesi için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.