Demirören: Şike sahaya yansımamıştır

Demirören: Şike sahaya yansımamıştır
Etik Kurulu'nun hazırladığı şike raporu hakkında açıklama yapan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, şikenin sahaya yansımadığını söyledi

 
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, açıklama yapıyor. 

İŞTEO AÇIKLAMA

Futbol dünyasındaki tüm sağduyu sahibi yöneticiler gibi bizleri de rahatsız etmektedir. Futbolumuzun her türlü spekülasyondan geride tutulması önceliğimizdir.

Sevinerek söylemeliyim ki; bahse ilişkin hiçbir unsur yoktur. Etik Kurulu da bu yönde bir bulgu olmadığını belirtti.  Türkiye’de amaç sebebi bahis olsun ya da olmasın futbolun temiz kalması, dolayısyla futbolu futbol yapan özelliklerin korunmasıdır.

TFF’nin taviz vermesi düşünülemez. 6222 sayılı yasanın bu adıyla değil de şike yasası olarak anılması en büyük üzüntümüzdür. "

"PFDK'YA SEVK EDİYORUZ"

Unutulmasın ki disiplin yargısı ile genel yargının teknikleri birbirinden farklıdır. Bugün itibariyle süratli bir karara varılmasına çok yaklaşılmıştır. Etik Kurulu çalışmasını iki kısıma ayırmış öncelikle Süper Lig takımları hakkındaki incelemesi ile ilgili çalışmasını yaptı. Kurulumuz her yönüyle raporu değerlendirdi.

22 maçla ilgili olarak adı tüm kulüpler Disiplin Kurulu’na sevk edilme kararı alınmıştır. Tüm kulüplerin sevki kararının nedeni kulüplere yargısal haklanma hakkı vermektir. Türk futbolunu korumak için ben TFF Başkanı olarak PFDK’ya sevk edilen kulüplerimiz suçlu değildir. " 

3 Temmuz’dan bu güne Disiplin Kurulu'nun ağırlığı herkes tarafından tartışılmakta. 6222 yürürlüğe girmeden önce 58. maddenin şiddetli olması anlaşılabilir. Ancak yasa yürürlüğe girerken bu maddeye daha fazla ihtiyacımız kalmadığı düşünülerek gerekli düzenlemenin yapılması gerekiyordu.

Bu orantısızlığın giderilmesi için en uygun zamandayız. Güncel iddialar varken bu yaptırımın değiştirilmesinin bazı bireylere yönelik dedikodulara neden olacağının farkındayız. Her zaman Türk futbolun menfaatleri önemlidir.

Türk futbolunun içinde olduğu duruma göre yoktan var edilmemiş kararlardır. Şike ve teşvik primi ilgili maddemizde de cezalandırılıyor. Yeni düzenlemelerin içeriğinin konuya uygunluğu konusunda hiçbir ilgimiz yoktur.  Futbol hepimizindir. Futbolun değerini korumak hepimizin görevidir.

Sporun tüm topluma kazandırılması gereken olumlu nitelikler yerine olumsuzluklarla anılması hepimizin sorumluluğudur. Bugünden itibaren bu konuda karar alacak herkesin saygınlığına gölge düşürmeyerek futbol ailesinin herkese örnek olacağı ortamı hepimiz yaratacağız.

Tüm Türk halkının bize destek olacağından şüphemiz yoktur.  2020 Futbol Şampiyonası'nın en önemli adayı olarak duyduğumuz heyecanı gelin hep birlikte yaşayalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.