Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretini açıkladı

Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretini açıkladı
Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretinin 4 bin 250 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantılarının sonuncusunu bugün gerçekleştirdi.

Türk lirasının döviz kuru karşısında tarihi bir değer kaybettiği ve milyonlarca yurttaşın geçim sıkıntısı yaşadığı bir dönemde belirlenen 2022 yılı asgari ücreti AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 

Asgari ücretin açıklandığı basın toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleriyle birlikte gerçekleştirildi. Toplantıda ilk sözü alan Vedat Bilgin, asgari ücretin tespit edilmesi süreci boyunca Erdoğan'ın manevi desteğini hissettiğini söyleyerek, taraflara teşekkür etti.

İşveren ve işçi taraflarının ardından sözü Erdoğan aldı. Komisyon üyelerinin asgari ücertin 4 bin TL üzerinde olması yönünde bir görüş bildirdiğini belirten Erdoğan, "Öncelikle şunu ifade etmek isityorum; gerek işçi kesimini gerek işveren kesimini temsilen çok farklı bir anlayış içerisinde bu süreci işlettiler" sözleriyle toplantı sürecini değerlendirdi.

2022 YILI ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN 250 TL

Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretinin en alt rakamının 4 bin 250 TL olarak uygulanacağını duyurdu. Erdoğan, bu rakamın çalışanların evli olmasına göre artacağını bildirdi.

MUHALEFETE: SİZ DOLARLA MI ÇALIŞTIRIYORDUNUZ BU İNSANLARI?

Konuşmasında, muhalefetin ekonomik kriz eleştirilerine de yer veren Erdoğan, "Sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları? Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir, o da Türk lirası'dır. Biz Türk liramızı yedirmeyeceğiz. Şu anda bazı sıkıntılar var, bunları aşacağız" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve fahiş fiyat artışlarına son vermeye de kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTEN ALINAN GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

"Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü düşürdük" diyen Erdoğan, Erdoğan, "Asgari ücretin, işveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 TL'lik ilave bir yükten de kurtarıyoruz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.