Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıkladı; Kılıçdaroğlu'na 'adaylık' çağrısında bulundu

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıkladı; Kılıçdaroğlu'na 'adaylık' çağrısında bulundu
AKP Genel Başkanı Erdoğan İzmir'de yaptığı açıklamalarda cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.

AKP Genel Başkanı Erdoğan İzmir'de yaptığı açıklamalarda Cumhur İttfakı'nın cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''Bu şehrin yerel yönetimler kaynaklı sorunlara çözüm getirmek yerine şahsımıza ve ailemize yönelik yeni iftiralar atıyorlar. Bugün yeni bir dava daha kazandık. 

Nihai kararlar da geldikçe onları da uygun olan yere Bay Kemal yerine hayır yapıyoruz. Kendisi daha önce İstanbul Milletvekilliği yaptı ama orada da oralardan habersizdi. 

Eline ne tutuşturulursa onları sallayan zatın ne seçildiği şehirlere ne de millete bir hayrı dokunmamıştır. Kendisinin tek müktesabatı SSK'yı batırmaktır. Siyaset de ise kasetle geldiği genel başkanlığını korumaktır. Başarısızlıklarla dolu olan siyaset karnesi rağmen cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. 

Desteği halkımızında aramak varken; yabancı büyükelçilerle görüşüyor. Kendisi bizleri zaman zaman güldürmüyor değil. 

Ülkeyi yönetmek grup toplantılarında ve gece yarılarında sosyal medyada şaklabanlık yapmaya benzemez. Vakit karar verme vakti. Bu zata açık bir çağrıda bulundum. 

Ama kendisi sorularımıza dürüstçe cevap vermek yerine yine topu taca atmaya çalıştı. Biz de çağrımızı Kızılcahamam da tekrar ettik. Şimdi aynı daveti tekrar yapıyorum. Bay Kemal'e diyorum ki artık kaçak dövüşmeyi bırak. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Habire seçim tarihi belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum seçim önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal. Habire Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun. Söylüyorum: Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan.

Hadi sen de açıkla adaylığını. 

Ürktüğün çekindiğin bir durum varsa onu da çık söyle. Şayet diyet borcundan dolayı birileri seni tehdit ediyorsa bu ülkenin hakimi, savcısı var. Onlar gereğini yapacaktır. Şayet kimliğin nedeniyle birileri abanın altından sopa gösteriyorsa onun da çözümü var. AKP ile Türkiye herkesin eşit yurttaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal.

Ana muhalefet partisinin haklarını üç beş marjinala yedirmeyiz. ''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.