ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİNİ KARADENİZ'DE GERÇEKLEŞTİRDİ

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİNİ KARADENİZ'DE GERÇEKLEŞTİRDİ
Cuma günü 'müjde' duyuracağını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde açıklamalarda bulunuyor. Reuters, iki Türk yetkiliye dayandırarak, Türkiye'nin Karadeniz'de 'önemli' bi


 

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"Dünyada yaşanan hiçbir kaos yoktur ki gerisinde enerji meselesi yatmasın. Enerji bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahip. 

Suriye'de son yıllarda yaşananları düşünün, birileri doğrudan petrol üretim tesislerine yönelmiştir. Aynı durumla Libya'da da karşılaştık. Birileri petrol sahalarının dibinde bitivermiştir. Enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır. Hep önce insan dedik.

İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize görülmedik zenginlikte kapı açtı. Bu alanda en üst lige çıkmış Türkiye var. Ülkemizde çok uzun yıllar boyunca doğal gaz ve petrol arama çalışmaları kiralama usulüyle yapıldı.

Kimsenin günahını almıyoruz aradılar ama bulamadılar. Doğrudan milli kuruluşlarımız aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık. 

Derin deniz sondajlarını yapmanın arayışlarına girdik.  Sevincimizi hep birlikte yaşamak için müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Rabbimize bize bugünleri gösterdiği için hamd ediyoruz. Geleceğimize daha güvenle bakacağız. Tespit kuyuları açmaya başlayacağız, inşaat ve yapım işlemlerine geçeceğiz. Bu kaynaktan fiilen yararlanacağız. 

Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını  milletimizin kullanımına sunmaktır. Benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni'n de yıl sonunda devreye girmesiyle Akdeniz'deki çalışmalara hız vereceğiz. 

Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Biz de arayacağız ve bulacağız. Sakarya Gaz Sahası ile bismillah dedik, inşallah devamı da gelecek. Burada da neticeye ulaşacağız. Kendi topraklarımızdaki aramaları da daha sıkı yapıyoruz. 

Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Cari açığımızın en büyük sebebi hep enerji olmuştur. Bu konuda nisbi bir denge sağlasak da ciddi bir ithalatçı durumundayız. Daha çok arama yapıp ihracatçı durumuna gelene kadar bize durmak yok. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.