Fahrettin Koca: 3.5 milyonu geçti

Fahrettin Koca: 3.5 milyonu geçti
Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek aşı olanların sayısının 3.5 milyonu geçtiği duyurdu.

Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek aşı olanların sayısının 3.5 milyonu geçtiği duyurdu.

Fahrettin Koca, "Bugün 65 yaş üstü büyüklerimiz de kolları sıvadı" diye ekledi.

Fahrettin Koca dün aşısını yaptırmıştı. Aşısını yaptıran diğer siyasi isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bulunuyor.

'Verdiği destek için Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye teşekkür ediyorum'

Fahrettin Koca, aşılarının 2. dozlarını olarak aşılarını tamamlayan parti liderlerine teşekkürlerini Twitter üzerinden iletti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün aşısını olduğunu paylaştığı twitini alıntılayan Koca, "Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’ye, salgının başından beri verdiği destek ve aşı programımızda gösterdiği örnek duruş sebebiyle şükranlarımı sunuyorum" diyerek teşekkür etti.

Bugün öğle saatlerinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile aşısını olan Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden Fahrettin Koca, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na aşı kampanyamıza verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımız aşılanana kadar çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Randevular web siteden ya da mobil uygulamadan alınabilir

Dün aşı kampanyasının 65 yaş üzeri vatandaşlar için başlayacağını hatırlatan Fahrettin Koca, Twitter hesabından 65 yaş ve üzeri vatandaşların 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecek, randevuların mhrs.gov.tr adresinden veya MHRS mobil uygulamasından alınabileceğini açıkladı. Koca, randevu alımının ve kontrolünün de Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız uygulaması veya web sitesi enabiz.gov.tr aracılığıyla da alınabileceğini da ekledi. e-nabız sitesine e-devlet üzerinden kayıt olunabiliyor.

65 yaş üzerinden sonra 2. aşamaya geçilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşı öncelik sıralamasına göre önce 1. aşamada olan sağlık çalışanları, huzur ve bakım evlerinde kalan yaşlılar ve 65 yaş üzeri tüm vatandaşlar aşılanacakken, 2. aşamada ise ilk aşılanacak grup olarak 'hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler' yer alıyor. Bu kapsamda önce Milli Savunma Bakanlığı, ardından İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim görevlileri), SGK kayıtlarına göre gıda sektörü çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.), SGK kayıtlarına göre taşımacılık sektöründe çalışanlar ve sonra da 50-64 yaş arası vatandaşlar geliyor. 

Aşı önceliği sıralamasına covid19asi.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.