Gürsel Tekin panzere çıktı!

Gürsel Tekin panzere çıktı!
Gürsel Tekin'in duruşma salonuna girerken sıkılan biber gazından etkilendiği görüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon Davası'nın görüldüğü Silivri Cezaevi'nin önündeki gerilimi anlattı. Askeri panzerin üstüne çıkarak hem kalabalığa hem de asker ve polise seslenen Tekin, "Herkes sakin olsun" dedi. Tekin'in çağrısı üzerine TOMA adı verilen askeri araç geri çekildi.

Tekin daha sonra TOMA adı verilen aracın üstüne çıkarak asker ve polise çağrı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin o anları www.gercekgundem.com 'a şöyle anlattı: 

"Bugün burada özgürlüklerin ve demokrasinin sağlanması için toplandık. İnsarlar, aydınlar, gazeteciler, yurtseverler aylardır suçlarının ne olduğunu bilmeden yatırılıyor. İleri Demokrasi diye iktidara gelenler, insanları yıllardan bu yana sorgusuz - sualsiz cezaevinde tutuyor. Bugün bu davanın müataalası verilecek. Biz de bu davayı izliyoruz. Ancak asker ve polis kalabalığa karşı sert müdahalede bulundu. Bunu görünce TOMA adlı verilen aracın üstüne çıkmak ve herkese çağrı yapmak zorunda kaldım. Aracın üstünden (Herkes sakin olsun) dedim. Jandarma komutanı sağduyulu davrandı ve müdahele yumuşadı. Bu tablo bile AKP'nin özgürlüklerden hoşlanmadığı ve savunma hakkına saygı göstermediğinin en açık işareti. AKP hukukun dışına çıkıyor, elindeki iktidar gücüyle yargıyı kuşatıyor. Yargı mekanizması, muhalifleri sindirme aracına dönüşüyor."



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.