İstanbul'a bir uyarı da AKOM'dan: Kar kalınlığı 25 santimetreye ulaşacak

İstanbul'a bir uyarı da AKOM'dan: Kar kalınlığı 25 santimetreye ulaşacak
AKOM’un verilerine göre 18 Mart Cuma günü itibarıyla İstanbul genelinde kar yağışları bekleniyor. İstanbul’da TEM’in kuzeyinde kalan bölgelerde 15-25 cm aralığında kar örtüsünün oluşabileceği öngörülüyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışı yarın başlayacak, cumartesi günü etkisini artıracak. İstanbullular için yeni bir uyarı da AKOM'dan geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi de (AKOM), Cuma sabahtan itibaren İstanbul'da soğuk ve yağışlı havanın etkili olması ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini bildirdi. Cumartesi beklenen kar yağışı ile farklı bölgelerde 5-25 cm aralığında kar kalınlıklarının oluşabileceği tahmin ediliyor.

AKOM'DAN YURTTAŞLARA UYARI 

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun kuzey bölgeleri tekrardan soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına giriyor. AKOM yetkilileri vatandaşı soğuk hava ve kar yağışlarına karşı uyardı. AKOM’a göre bu akşam saatleri itibarıyla İstanbul’da etkili olması beklenen soğuk hava nedeni ile 9 derece civarında seyreden sıcaklıkların hafta sonuna kadar 0 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.

Beraberinde 18 Mart Cuma günü sabah saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in güneyinde kalan ilçelerde 3-7 cm, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 5-15 cm, TEM’in kuzeyinde kalan bölgelerde 15-25 cm aralığında kar örtüsünün oluşabileceği öngörülüyor.

Kırım soğukları Türkiye'de: Meteoroloji saat verdi, İstanbul için yoğun kar uyarısı yaptıKırım soğukları Türkiye'de: Meteoroloji saat verdi, İstanbul için yoğun kar uyarısı yaptı

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NUN KATILIMIYLA KARLA MÜCADELE TOPLANTISI

Öte yandan, İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili AFAD'ın Hasdal Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.